Online, skype-on keresztüli emelt kémia felkészítő, vagy inkább személyes magántanári felkészítő?
Jövőre szeretnék emelt szinten érettségizni kémiából. Láttam az Orvos Akarok Lenni tanfolyamait, illetve ahol lakom, itt is találtam egy magántanárt.
Online tanulással fel lehet készülni az érettségire?
Én is a személyes magántanári felkészítőt javaslom, de csakis a számítások miatt.
Most kicsit kitekintek más témába. Én most végeztem el az első évemet gyógyszerészeten, azaz nekem is elég sok közöm volt/van az emelt kémiához. Rengeteg olyan évfolyamtársam volt, aki gimiben végig magántanárra hagyatkozott, minden apróságért tanár segítségét kérte. Épp ezért egyetemen nem ment nekik az önálló tanulás, buktak, csúsztak, a vagyonosabbja pedig most is magántanárhoz járt (ami luxusnak fogható fel egyetemen, hiszen így is rengeteg kiadás terhel egy átlag hallgatót). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyetemen nagyon fontos az önálló tanulás, épp ezért próbálj meg függetlenedni a magántanártól is. A helyedben én kapásból az elméletet önállóan tanulnám (vagy ha valamit nagyon nem értesz, akkor kérdezd meg a gimis tanárodat). Mert az elméletben nincs sok dolog, amit nem lehet önállóan megtanulni. Ha pedig a számításokhoz nincsenek meg a megfelelő alapok, akkor ajánlott tanár felkeresése. De ha megvannak az alapok, akkor szerintem első körben próbálj önállóan feladatokat megoldani, és csak akkor keress fel magántanárt, ha többszörös próbálkozásra sem tudsz feladatokat megoldani. Ha csak 1-2 feladattípus nem megy, akkor azt nyugodtan megkérdezheted a gimis tanárodtól, utána gyakorolhatod önállóan például az Ötösöm lesz kémiából című könyvből. De azért tényleg nem érdemes tanárt hívni, hogy csak gyakoroltassa veled a feladatokat, mert ennek majd egyetemen innád meg a levét.
OFF:
Én az Ötösöm lesz kémiából c. könyvből készülök. A feladatokat általában magamtól is meg tudom oldani egy kis gondolkodás után, de ha nem megy elsőre a megoldás alapján megértem. Szerintetek elég, ha ebből a könyvből magamtól felkészülök és nem járok tanárhoz. Lefedi ez a könyv, amit az emelt érettségin kérdezhetnek?
Szerintem mind az online oktatásnál, mind magántanárnál ki lehet fogni jót és kevésbé jót. Sajnos sokan úgy tanítanak, hogy nincs tanári végzettségük, nem ismerik a középiskolai tantervet, érettségi követelményrendszert. Az, hogy valaki ért egy feladatot, nem biztos, hogy el is tudja magyarázni érthetően. Én gimiben tanítok kémiát, de mindig szoktam pár tanítványt vállalni személyesen és Skype-on is. Az online tanítás gyakorlatilag ugyanolyan hatékony tud lenni, mint a személyes. Ekkor is van lehetőség személyre szabott feladatokra, órákra, és a számítások is megtanulhatók.
Ha van a közeledben jó tanár, akkor lehet érdemes személyesen eljárni, ha pedig nem akarsz az utazgatással időt veszíteni és van jó netkapcsolatod, akkor megoldás lehet az online felkészülés is. Ár/érték arányban nagy különbség nem lesz.
Szia!
Én is ugyanezt tudom mondani, mint az előttem lévők! Mindegy hogy személyesen, vagy nem személyesen készítenek fel, a lényeg a tanár tapasztalata, ismerete. Az tény, hogy a jó tanárért fizetni kell, de ha belegondolsz ez így is van rendjén, hiszen a tapasztalatot, tudást meg kell fizetni! Ne dőlj be az ilyen 5000/hónap oktatásnak, mert mint mondani szokták olcsó húsnak híg a leve.. Kérj minél részletesebb tájékoztatást az oktatásról, mind a személyesről, mind az online-ról! Ebből már azért le lehet szűrni, hogy mennyire lát bele a dolgokba az illető! Én személy szerint angolból és kémiából is online készültem, mert a közelemben nem volt elfogadható tanár, akinek lett volna tapasztalata. Az angol középfok elsőre meglett a kémia érettségim szóbelivel együtt 87% lett. Ha érdekel én üzenetben elküldöm a kémia tanárom elérhetőségét! Valamint szívesen leírom a tapasztalataimat vele kapcsolatban. Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!