Létezik ilyen ösztöndíj?
Én az ELTE tanári karján szeretnék továbbtanulni.
Ha az államilag támogatottat választanám, akkor dupla annyi évet kéne itthon dolgoznom, mint amennyi a képzés ideje volt. Viszont én Ausztriában képzelem el a jövőmet, de arra lehetőségem nincs, hogy ott menjek egyetemre, ugyanis ott a tanáriszakokat csak önköltséges formában indítják(legalábbis én ezt olvastam).
Szóval az lenne a kérdésem, hogy itt, Magyarországon van-e olyan ösztöndíj,-még ha nem is fedezi a teljes tanulmányi összeget- ami nem kötelez az itteni dolgozásra?
Nincs.
Viszont ha kint fogsz dolgozni, akkor majd szépen vissza tudod fizetni az állami ösztöndíjadat.
Szóval akkor államilag finanszírozottra jelentkezhetek, viszont, ha nem dolgozom le, akkor ki kell fizetnem?
Akkor ez hasonló, mint a diákhitel?
Igazából ennél a szaknál azért nem jó, annyira a diákhiteles megoldás, mivel az önköltségeshez jóval magasabb a ponthatár.
Köszönöm a válaszod :)
Egyébként úgy számoltam, hogy ez még így is jobban megéri, mintha itthon lennék ugyanúgy tanár, hiszen itt egy pályakezdő 130 ezernél semmiképen sem visz haza többet, míg Ausztriában közel 400 ezer a minimálbér. És ha még ebből le is vonjuk a diákhitel havi törlesztőjét, azért akkor is többet keresnék.
Főként inkább a ponthatár aggaszt.
Ausztriaban ingyenes a felsőoktatás. Bécsi egyetem?
Amúgy meg nem a képzés idejének kétszeresét kell ledolgozni, hanem annyit, amennyi ideig tanultál. (11 félév)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!