Miért van az, hogy a felvi.hu-n és az eduline-n más pontszámok jöttek ki, mikor ugyan azt írtam be mindkét helyre?
Felvin 430 pontom lenne
Eduline-n meg 450
Szóval azért elég nagy az eltérés szerintem és most nem tudom eldönteni, hogy akkor milyen szakokat is nézegethetek valójában
A felvi a hivatalos, de ugye mindkét helyen ugyanarra a szakra a jelentkeztél? Más szakoknál más pontszám fog kijönni - valószínűleg.
Mire jelentkezel milyen eredményekkel?
1. A legbiztosabb az, ha elolvasod a pontszámítást, értelmezed és szépen papíron saját magad kiszámolod. Ha véletlen valamit nem tudsz, a felvin van olyan felület, ahol segítséget tudsz kérni, ha jól emlékszem.
2. A felvi kalkulátora megbízható. Én még nem találkoztam olyannal, hogy rosszul számolt volna, de az előző komment szerint azért előfordulhat.
3. Az Eduline pontszámítója egy kalap fost nem ér, és erre magad is rájönnél, ha átolvasnád a pontszámítás szabályait. Ugyanis nem lehet kiválasztani azt, hogy milyen szakra készülsz, anélkül pedig lehetetlen pontot számolni, mivel a pontszámod erősen függ attól, hogy az adott szakra mik a felvételi tárgyak. Ha alaposan megnézed, nem minden szakra ugyanaz a pontszám jön ki, hisz valahol mondjuk a magyar és a töri érettségid nézik, valahol meg biológia és kémia kell pl., vagy épp a töri és a nyelv stb. Nem is értem hogy van pofájuk ilyen szemetet egy oldalra felrakni.
Rendben, köszönöm a sok segítséget :)
Jövőre az SZTE-programozó matematikus szakot és az ELTE-programozóiját szeretném megjelölni, de nagyon nézegetem a BME-mérnökinfós szakját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!