Minek tanuljak tovább, ha leginkább a humán szakok érdekelnek, abból is a történelem?
Helló!
Nehéz helyzetben vagyok, 17 éves fiú vagyok, és most év végén egész jó lett a bizonyítványom.
Lett 6 darab négyesem: Német, fizika, tesi, ének, rajz, matek.A többi tantárgyból ötös lettem.
Az a baj, hogy engem érdekel az IT világ, de ahhoz meg kellene a matek, matekból viszont általában 3-4 vagyok, egy gyengébb matektanárnál. Tavaly örültem a hármasnak.
Maga a jogi képzés is érdekelt, de van a családban egy személy, aki ilyen karon végzett (ügyvéddé képezte magát) és most közalkalmazottként dolgozik a belügyminisztériumban.
Érdekel még a kommunikáció, és média szak, de alapból egy csendesebb, visszahúzódó típus vagyok, nem tudnék 2-3 órát beszélgetni pl élő adásban, a vágási/operatőri része pedig nem igazán érdekel.
Leginkább az érdekelne, hogy a humán tantárgyakkal hol lehetne elhelyezkedni, hogy egy stabil, havi nettó 150-200-250 ezer forintot keressek?
Szerintem menj nyelvszakra, ha beszélsz valamilyen alap (francia, orosz) és hozzá valamilyen speciálisabb nyelvet (arab vagy skandináv nyelveket) akkor biztos nem lesz gondod a megélhetéssel. És mivel fiú vagy, én mindenképp ajánlanám, hogy végezz el valamilyen fizikai munkás OKJ-t. Ha szeretnél később külföldre menni, ezzel szerintem majd könnyebben kapsz munkát.
Remélem tudtam neked segíteni. Nekem a nyelvekkel vannak terveim, ez érdekel, És a lehetőségeket is ebben látom. Szerintem te is ezen az úton indulj el, mert azzal semmit nem veszítesz, Ha megtanulsz egy nyelvet. 17/l
1: A neten rengetegen csak "ködlovagképző" szaknak mondják, meg "pihenés a Meki előtt" a történelem /pszichológia szakot, mert nem igazán lehet belőle megélni
2: Nyelvekkel nem igazán szeretnék továbbtanulni, nincs meg bennem az, hogy én 100%-ig betanuljak egy nyelvet.
A logisztika mesterszak, előbb egy gazdasági alapszakot kell elvégezned pl. gazdm.ment. Be tudsz kerülni töri-nyelv kombóval, de gazdasági szakokon is van matek. Vagy OKJn tudsz logisztikát végezni de azok nem sokat érnek.
Nincs olyan humán szak ami biztosítja a nettó 150-250 ezret, rajtad múlik mivel tudsz elhelyezkedni. A mérnök meg oké hogy jól keres de ilyen matek tudással nem valószínű, hogy el tudod végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!