Mi alapján határozzák meg a felvételi követelményeket az egyetemeken?
Nem értem, hogy miért lett lepontozva az előttem szóló. Ez a szomorú igazság.
Viszont így esélyt adnak azoknak is, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak felkészülni rendesen egy tárgyból, amivel mondjuk szívesen foglalkozna a későbbiekben.
Egyik volt osztálytársam, érettségin megbukott az emelt kémián, ezért kémia érettségi nélkül, csak egy emelt biosszal indult neki a kémia alapszaknak, és az egyetemen nincs gondja, minden tárgya megvan.
#2 gondolatmenetét folytatva.
Én mérnökinfóra jelentkeztem, ahol kell fizika. Nekem első évben olyan fizikatanárom volt, aki nagyon nem értette a fizikát és nem is magyarázott jól. Amikor dolgozatra volt itt az idő akkor mindenkinek megadta a kettest, mert másképp az osztály 90%-a bukott volna. Második év első félévében hasonló tanárt kaptunk megint, második félévre lett egy normális tanárunk, de akkor már kb késő volt. Tehát csak matekkal és infóval felviteliztem, úgy, hogy a középiskolás infónak csaak minimális köze van az egyetemi infóhoz.
Amikor egyetemre jelentkeztem pluszba kellett tanulnom, hogy meglegyen a fizika, de meglett 4esre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!