Biológusok, orvosisok a biológia emelt szintű 85%-ra mennyi idő alatt lehet felkészülni nulláról, magántanár nélkül? Belátható időn belül, kellő szorgalommal.
Én is így készültem, csak mellette kémiából is, napi 8-10 óra aktív tanulással. 3 hónapom volt készülni (mivel szakváltás miatt kellett, és januárban még vizsgáztam). Így lett 60% körüli a bioszom (de elsődlegesen csak a pontok miatt kellett). Ezek alapján kellő szorgalommal elég lehet 3-5 hónap, bár egy fél év jobbnak tűnik, de minél több időd van rá, annál jobban tudod elmélyíteni a tudásod.
Mozaikos tankönyvek 10-11-12, korábbi feladatsorok, és nem lesz baj.
Ha tényleg nulláról indul, kell egy év a 85%-hoz.
Emeltnél nagyon nem mindegy, hogy 70 vagy 80 vagy 85%, órási a különbség tudásban.
85-höz 1-2 hibát lehet véteni a feladatonként, ahhoz pedig nagyon kell tudni.
Tanár nélkül nagyon nehéz dolga lesz, mert nem elég a könyvekből mindent megtanulni, összefüggéseket is látni kell és rendszerben gondolkozni.
Érdemes elmennie érettségizni már októberben is, szerezzen egy kis tapasztalatot, de a siker szerintem jövő május előtt képtelenség.
Ha tanárral nem akar tanulni, keressen egy tanulótársat, akivel átbeszélhetik.
Szia!
Én évekig készültem egyedül nem vettem félvállról, és mindig benéztem valamit a legjobb is csak 75% lett így.....(jó persze lehet h neked jobbak az egyéni képességeid és menne 85%),én azt mondom próbáld meg egyedül csak h tapasztalatot szerezz és ha nem sikerül jöhet a tanári segítség. Nulláról úgy gondolom kell vagy 6-8 hónap hozzá, az érettségi feladatsorokat feltétlen nyomtasd ki és csinálgasd végig, én mindig a grafikonos-ábra elemzős feladatoknál véreztem el ha ez számít valamit, még valami nincs olyan könyv amiben minden benne lenne, szóval egy könyv nem lesz elég hozzá akármilyen összefoglalós kiadványon gondolkozol, ha szeretnél tudok ajánlani párat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!