Így még felvesznek egy jó középiskolába?
A 7.osztályt most jártam ki, és sajnos, önnmagam kárára nem tanultam úgy, ahogyan elvárták volna tőlem, illetve magamtól elvártam volna.
Ahova jövőre jelentkezni szeretnék ott az alábbi tantárgyak számítanak:
-Magyar, irodalom, a jegyek átlagolva 4-es mind a kettő.
-Történelem , 3-as.
-Matematika ,3-as.
-Fizika ,3-as.
-Idegen nyelv ,3-as.
Ha jövő tanévben, megteszek minden tőlem tellhetőt, és 5-ös, legfeljebb 4-es lennék a fentiekből, még lenne esélyem jegyek alapján?
Persze ott is van írásbeli felvételi, de nekem nagyon fontos lenne, hogy bekerüljek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egy erős iskolába.
Nagyon jó híre van.
Ezt felfogtam, de konkrétan melyikbe?
Nem mindenhol ugyanúgy számítanak a jegyek, pl. az Apáczaiban (ami az egyik legerősebb magyar gimnázium, jelenleg 5.) 110-ből 10 pontot adnak a jegyek, míg mondjuk az Eötvösben (ami országos 3.) 200-ból 50-et.
Emellett nagyon jó híre van mondjuk a Berzsenyinek is, pontszámítása az Eötvösöshöz hasonló és 20 ponttal kevesebbel is be lehet jutni.
Na meg kinek mi a jó iskola...
Ha nem válaszolsz arra, hogy hová mennél érdemi választ nehéz adni.
Aztán a 2-4 pont hiba az hogy jött össze? Magyarban-matekban külön-külön? A kettőbe összesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!