5 nap alatt fel lehet készülni a közép szintű szóbeli érettségire? Ha igen, akkor hogyan?
Figyelt kérdés
2016. jún. 16. 17:44
1/6 anonim válasza:
ha előtte 4 évig rendszeresen tanultál (és nem magoltál) akkor fel.
2/6 A kérdező kommentje:
legfőbbképp a magyar kellene, a többinek nagy részét megtanultam már és meg is maradt valami mindenből, csak a magyar az nagyon sok. Hiába rövidítem le akármennyire is de ég úgy is egy oldal. Szerinted mennyi elég a magyar 12%-ához?
2016. jún. 16. 19:17
3/6 A kérdező kommentje:
még*
2016. jún. 16. 19:17
4/6 anonim válasza:
Ha bejártál azért órára, akkor fel. Minden tételt szedj össze és legalább pár szót a költőről, íróról kell tudni (bár a barátom ma kihagyta a születési helyet, mert nem tudta és mégis ötös lett neki) meg, hogy miről szól a tétel, de nagyjából mesélni kell. Ha van verses tétel (pl. nekünk Illyéstől az Egy mondat a zsarnokságról tétel) akkor azt olvasd el mindenképp, ha könyv vagy színmű (pl. Az ember tragédiája) akkor fusd át, de szóbelin lesz:
-forrásod
-atlaszod/szöveggyűjteményed/versesköteted/Bibliád
-fél órád
...tehát aggodalomra semmi ok, ha a témához kapcsolódó, értelmes dolgokat mondasz el, nagy baj nem lesz.
5/6 A kérdező kommentje:
A novellás, regényes tételekkel semmi gond azokat első elolvasás után megjegyeztem és tudom is hogy mi mi kell róla, csak a költők + 3 vers róluk. Ez valahogy nem marad meg.
2016. jún. 17. 11:15
6/6 A kérdező kommentje:
A forrásban valami lesz a költőről vay valami ilyesmi ami segít kifejteni a tételt, igaz? Mint pl a töri írsábelin.
2016. jún. 17. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!