Szerintetek melyik egyetemet/főiskolát válasszam?
Sziasztok!
Szeretném kikérni a tanácsotokat abban a témában, hogy melyik egyetemet válasszam,ha pénzügy és számvitel/gazdálkodás és menedzsment/kereskedelem és marketing szakra szeretnék jelentkezni.Valamint ez a 3 szak közül melyiket érné meg jobban elvégezni. És szerintetek elég az,hogy gimnáziumban matekból erős 4-es vagyok?
17/f
PSZ: jók az esélyeid elhelyezkedni és a fizu is jó már alapszakos diplomával is, de ez az egyik legnehezebb, mert nagyon száraz a számviteles anyag és ezzel inkább itthon tudsz mit kezdeni
Gazd.men.: elég általános tudást ad, de sokat foglalkoznak a vállalat alapításával, irányításával, pénzügyi finanszírozásával és szinte bármelyik közgazdász mesterre mehetsz vele és úgy már elég hasznos, külföldre is tudsz ezzel menni ha beszélsz nyelvet
KM: a kereskedelemben jó pénz van logisztikuskén például, a marketinghez meg kreativitás kell, külföldön keresett mindkettő
Ezek alapján amelyik hozzád közelebb áll azt válaszd. Én utálom a marketinget, úgyhogy KM-re biztos nem mennék (PSZ-n vagyok), míg a KM-es hallgatók nagy része meg a számvitel alapjait is utálja (habár ezt a hallgatók nagy része utálja :D). Én nagyjából a felsorolt sorrendben jelölném be, de ez szubjektív.
Ha Bp-n akarsz tanulni akkor BCE-t mindenképp jelöld meg, utána BGE majd BME sorrendben. Ha nem BP, akkor Pécs, Gödöllő, Szeged, Veszprém, Debrecen és még talán Miskolc. Az ilyen Tomori Pál főiskola meg társai felejtősek.
Matek 4-es elég, úgyis elég más a gimis meg az egyetemes matek, ha a geometria része nem megy akkor nincs gond. :) Egyenleteket tudj, százalékot számolni, ennél sokkal nehezebb nem kell, csak az alapok legyenek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!