Nemzetközi gazdálkodás vagy jogi egyetemre menjek?
Jogra járok, nekem van életem (barátnőimmel találkozok, sok családi program, párkapcsolat, számitógépes játékok, olvasás) és még a jegyeim is jók. Nem mondom, hogy könnyű, mert nem az. Csak akkor válaszd, ha 100%-ig elhivatott vagy.
Hármas matekkal viszont egyik gazdasági szakot sem ajánlom, nem fogod bírni.
Más elképzelésed nincs?
(Az meg butaság, hogy nem lesz munkád, mindkettő még mindig nagyon értékes diploma HA elhivatott vagy. Aktatologató-jogászból elég van, JÓ jogászokra mindig szükség lesz.)
Vannak emberek, akik passzióból nyomják a "mekis" szöveget. Munkád akkor lesz, ha teremtesz magadnak, mész érte, kapcsolatokat építesz, teszel érte. Ez ennyi. Végzettségtől függetlenül.
Azt tanuld, ami ÉRDEKEL! Akkor kínszenvedés a tanulás, ha utálod, amit tanulsz. Ha érdekel, akkor nem szűnik meg az életed!!!
Mind a kettő jó szak, meglehet élni belőlük. A 3-as matek annyiból ne zavarjon, hogy itt totál más matekot kell tanulnod, felét se fogod használni, amit gimiben tanítottak.
Én inkább abból a szempontból nézném, hogyha itthon akarsz maradni akkor jog, az nem mobil, azonban ha kacsintgatsz a külföldi élet irányába akkor nemzetközi gazdálkodás.
Én jogot választottam 2 éve, de fárasztónak tartom, sokat kell ülni felette, kevés a jogeset, legalább fele-fele arányban kellene!:/ Én vizuális vagyok a gazdaság nekem átláthatóbb, vagy a jognak gazdasági része is...
Én mindenesetre pályaelhagyó lettem.. [legalábbis a tanulmányaimat gazdasági szakon folytatom]
Azt hozzáteszem, hogy itt jogon sok embert láttam, akinek tényleg ez a területe, és tényleg humán beállítottságúak, ahogy az első is írta, én viszont nem igazán akartam...mást akartam :) a gyakorlás a tudás anyja, hármas matek is fejleszthető..elég sok oldal van már, ami az egyetemi matekot elmagyarázza közgáz-os hallgatóknak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!