Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvos vagy régész/történész?

Orvos vagy régész/történész?

Figyelt kérdés

Nos. Kicsit bonyolult a dolog. Jelenleg 21 éves vagyok, és jövőre lennék harmadéves az orvosin. De felmerült bennem, hogy mégsem ezt akarom... Már az elejétől fogva nagyon hiányzott a töri és a magyar. De nagyon akartam régen az orvosit, viszont most úgy érzem, nem lennék jó orvos. Legalábbis klinikai biztos nem, egyszerűen nem illik hozzám. De ennyi idő+energia után, főleg egy btk-s szakért otthagyni... A szüleim megölnének.

És hát tudom, hogy valahol igazuk lenne. Nem tudom, lehet, hogy 3 év múlva fognám a fejem a régész diplomámmal, amivel nem tudnék elhelyezkedni.

Nem tudom, mi legyen. :\ Persze nem azt kérem, hogy döntsetek helyettem. Csak véleményeket.

#orvos #régész #törénész
2016. jún. 6. 01:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Hát... Még 4 évem van az orvosiból, angolul beszélek felsőfokon, most tanulok németül és később lengyelül is szeretnék. Aztán elvégezhetem a régészetet még utána is (bár hogy miből fogom ez alatt eltartani magam, az még elég homályos:D)
2016. jún. 8. 02:02
 12/13 anonim ***** válasza:
Majd az orvosi egyetem elvégzése után kapott jó fizetésedből. :) Örülök, hogy jobb belátásra térítettünk.
2016. jún. 8. 11:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Én régészetet tanulok és nagyon szeretem, de miután befejezem megyek én is geofizikára. Egyszerűen a munkalehetőségek és a fizetés miatt nagyon keveseknek éri meg. Ha nagyon jó vagy és egy kicsit még szerencsés is, akkor össze lehet hozni egy karriert, de keveseknek jon össze. Pályakezdőként közalkalmazotti minimálbérben kell gondolkodni, ami kb 90 e. Ft...
2016. jún. 27. 03:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!