Anglisztika szak milyen érettségivel?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban nézegettem a különböző szakokhoz tartozó érettségi követelményeket és felmerült bennem egy kérdés, amire eddig nem találtam választ: anglisztikára be tudok úgy kerülni, hogy az emelt angol érettségi mellett van egy emelt bioszom, mint 5. tantárgy?

Mert az érettségi követelményben azt sorolja fel, hogy mik lehetnek még az emelt angol mellett és ott a töri és magyar közép is opció. Ez azt jelenti, hogy az 5. érettségi tantárgyam bármi lehet?

Sajnos még nem vagyok tisztában a rendszerrel :) Köszönöm a segítséget!

2016. jún. 4. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze, a választott az bármi lehet ebben az esetben.
2016. jún. 4. 16:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. jún. 4. 16:29
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Csupán jóindulatból kérdezem, hogy nyilván mindenki arra menjen amit szeret, de tudod-e, hogy anglisztikával aztán nem fogsz sokra menni? Nem igazán lehet azzal munkát találni. Legalábbis az én ismerősi körömben ez a tapasztalat.
2016. jún. 4. 16:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mivel csak 2 felvételi tárgy van, és azok az angol szak esetén a kötelező érettségi tárgyak, így nyilvánvaló, hogy a szabadon választott akármi lehet. De ha a az emelt biológiát nem akarod felhasználni felvételihez, akkor az égedta világon semmi értelme nincs, nem is értem, hogy jutott eszedbe.
2016. jún. 4. 16:37
 5/6 A kérdező kommentje:
16:29 Egyelőre csak tájékozódni szeretnék, köszönöm a válaszodat! Sajnos erről én is hallottam, viszont lehetőségnek még fenntartom. Egyébként a pszichológia a fő cél, (16:37 szóval az égadta világon talán mégiscsak van értelme annak a fránya emelt biosznak:) ami sajnos hasonlóan áll, jól mondom? Mindenképpen szeretném a horizontjaimat tágítani ilyen téren, de először muszáj volt megbizonyosodnom erről az anglisztika dologról.
2016. jún. 4. 17:00
 6/6 anonim ***** válasza:

"először muszáj volt megbizonyosodnom erről az anglisztika dologról"

Megbizonyosodás? A gyk-n? :DDDDDDD

2016. nov. 12. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!