Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Író szeretnék lenni. Hova...

Író szeretnék lenni. Hova menjek továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Érdekelne az írói pálya , azonban nem tudom, felsőoktatásban érdemes-e ilyen irányban tanulnom, esetleg maradjon-e meg hobbinak, és valami 'normálisabb' szakot válasszak. Egyáltalán meg lehet élni manapság pusztán írásból? Mit ajánlanátok nekem?
2010. ápr. 11. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem csak hobbi szinten csináld
2010. ápr. 11. 13:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát végülis meg lehet élni belőle, ha valaki nem csak és kizárólag arról ír, amiről neki kedve van. Ha úgy érzed, hogy van tehetséged az íráshoz, akkor próbálgasd, mutasd meg másoknak is amiket írtál, esetleg pár kiadónak is küldhetsz kéziratot, és még ha nem is jelentetik meg, de valami véleményt tudsz tőlük kérni, hogy mit gondolnak róla. Ha valóban írni szeretnél, akkor szerintem inkább olyan irányba tanulj tovább, hogy esetleg újsárgíró legyél , és mellé magyar szakot még felveszed párhuzamosan, vagy fordítva, először magyar szak, aztán következő évtől valami ilyen Kommunikáció- és médiatudomány jellegű szakot, vagy talán az úgy meg minorba is. Csak az a gond, hogy ha nem jön be (mert azért kommos diplomával sem túl könnyű manapság elhelyezkedni, pláne ha valaki mindenáron kreatív munkát akar végezni), akkor utána jó kérdés, hogy mit kezdesz magaddal.

De nézd meg a régi magyar írókat, szinte mind úgy kezdte, hogy újságokba cikkeket írtak. Ha az ember ezzel szerez egy nevet magának, akkor már talán több rá az esélye, hogy a könyveit is kiadják.

2010. ápr. 11. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:
magyar szak - rengeteget fogsz olvasni, ami inspirálhat
2010. ápr. 11. 15:19
 4/4 anonim válasza:
Ha érdekel az írás akkor ülj le és írj.Kezdd rövid novellákkal 10-20 oldal terjedelemben, és ezt mutasd meg valaki olyannak aki nem a legjobb barátod/barátnőd, és igazi véleményt alkot róla.Stephen King tanácsa: Olvass, olvass, olvass...aztán kiálts fel, ez tiszta szopás!Ezután írj valami sokkal jobbat...
2010. ápr. 17. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!