Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ELTE vagy a SZTE fizika...

Az ELTE vagy a SZTE fizika szakja erősebb? Biofizikával szeretnék foglalkozni.

Figyelt kérdés
Több országos versenyeredményem is van fizikából és matekból is, de a többi tantárggyal nem nagyon foglalkoztam. Emiatt nem vettek fel külföldre egyetemre. A mesterképzést viszont mindenképp kint szeretném végezném, és majd a PhD-t is. Utána persze itthon szeretnék dolgozni, de az még jóval odébb van. Melyik egyetemmel lennének jobb esélyeim?
2016. máj. 28. 17:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Bár semmi közöm a fizikához, még a TTK-hoz sem, de én azt mondom, ha tudományos munkát szeretnél folytatni, akkor azt javaslom, inkább az ELTE-t válaszd.

Ugyanis az ELTE annyira elmélet- és kutatásközpontú, hogy már fizika BSc első évében a tudományos munkára próbálnak nevelni mindenkit, ezért számunkra (akik PhD-zni akarnak) tökéletes. És ezért van többek között, hogy sokan azt mondják, szɑr és túl sok az elmélet, mert kevesen akarnak kutatással foglalkozni; na hát azoknak tényleg szɑr, és szenvedni fognak.

2016. jún. 4. 15:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy volt osztálytársam SZTE-n tanulja a fizikát. Nagyon színvonalas a képzés, rengeteget tanul, készül.
2016. jún. 24. 20:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én az Eltére járok, mi most fogunk szakirányt választani, én is biofizikára megek :)

Nem ismerem az szte-t nem akarom minősíteni, csak azt tudom mondani amit a fölsősöktől hallottam. Az a közbeszéd, hogy akik kibuknak tőlünk, azok szegeden, debrecenben, pécsen... folytatják a tanulmányaikat mert könnyebben elvégezhető.

2017. máj. 25. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!