Gyógyszerész és gyógytornász hallgatók! Melyiket érdemesebb tanulni?
Szerintem a gyógyszerész sokkal jobb és keresettebb.
Annyira sok gyógytornász hallgató van, menj inkább gyógyszerésznek. Sokkal nehezebb, de megéri.
Egyértelműen gyógyszerész. Igaz, hogy sokkal sokkal nehezebb (megkockáztatom, hogy egy orvosit is leköröz, bár én csak utóbbit ismerem, de vannak gyógyszerész barátaim és külső szemlélőként is azt látom, hogy nagyon kemény), de biztosan lesz vele jól fizető állásod, az meg csak rajtad áll, hogy inkább emberekkel foglalkoznál, vagy kutatnál e.
A gyógytornász szakma nagyon telített, ha találsz is vele munkát, közel sem fogsz olyan jól keresni még 20 év múlva sem, mint egy kezdő gyógyszerész. Hozzátenném, mindenki úgy indul gyógytornásznak, hogy majd maszekol, de egyszerűen nincs ennyire kereslet. Egy fiú gyógytornász ismerősöm mondta egyébként, hogy külföldön is elsősorban a fiú gyógytornászokat keresik, mert egyszerűen ezek a törékeny kislányok, akik legtöbb esetben erre a szakra mennek, nem tudnak már egy 60-70 kilós emberrel sem mit kezdeni, pedig a szakma megköveteli, hogy adott esetben embereket emelgess, tarts meg.
Hát a képzés nagy része kémiából áll mindenféle szinten, ha nem is vagy kimagasló, de hajlandóságot kell mutatnod afelé, hogy meg tudod tanulni. Ezt sajnos én sem tudom, remélem egy hozzáértő erre jár, de ha nem, akkor megkérdezem barátnőmet, ha gondolod. De megnézheted vmelyik egyetemen az órarendet és tantárgyleírást, hátha az is segít vmit. Én Pécsre járok, így csak ezt tudom belinkelni:
[link] 3
Mi Szegeden gyógyszerészhallgatókként teljesen elölről kezdjük a kémiatanulást, habár nagy léptekben haladunk, de amilyen lemaradásod van, az hamar pótolható. Szobatársam tavaly kb 45%-os kémiával jött el, és most a kémiás tárgyakból lazán teljesíti a 4-es/5-ös szintet.
A másodév itt halál, de ha első évben megtanulsz tanulni, akkor nem okozhat különösebb gondot a második év sem.
Szia! Idén érettségiztem és hasonló helyzetben állok, mint Te! Esetleg eltudnád mondani végül mi mellett és miért döntöttél? És most, hogy tetszik az a szak?
Előre is köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!