Mit tegyek, ha semmi elképzelésem sincsen a jövőmmel kapcsolatban? Hogyan tudhatom, mi lesz a jó nekem?
Egyedül a humán tantárgyak érdekelnek (amikre mindig megkapom, hogy azokkal úgy sem lehet semmit kezdeni...) és az idegen nyelvek, főleg az orosz és a német (ezt tanulom most). Jövőre kezdem az oroszt is. Ezen kívül semmi, egyáltalán. A többi tantárgyból csak nyűglődve szerzem meg a jó jegyeket.
Érdekel ugyan a turizmus, de a tanárok szerint a csapból is az folyik, mindenki arra megy, keressek mást.
Viszont nem tudom hogy mi az, ami nekem jó. Olyan dologgal szeretnék foglalkozni, ami érdekel, meg is lehet belőle élni, el is lehet vele helyezkedni.
(Annyit tudok, hogy szeretnék egyetemre menni, aközben pedig cserediák programokban részt venni.)
Nyyolcadik osztályos vagyok még ugyan, tudom, hogy korai ezen rágódnom még, de szeretek mindent előre eltervezni, és szeretném, hogy lebegjen előttem valami cél majd a gimnáziumi évek alatt. Persze addig majd lehetséges, hogy meggondolom magam, de mostanában annyit foglalkoztat ez a dolog...
2 nyelvel sz@ráá keresheted magad idehaza is, ha csak abból indulsz ki, hogy az ország több min 70%a csak 1 nyelvet beszél.
Olyat tanulj ami tetszik, ment közben tudsz váltani. De a nyelvtudással mellé biztos nem lőhetsz.
"de ezen szerintem még nyolcadikban felesleges aggódni"
szerintem meg nem. Pont épp itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni a jövőjén.. nem pedig majd 30 évesen kapkodni, hogy mit kezdjen magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!