Leírnátok nekem az emelt kémia szóbeli menetét? Bemegyek, kihúzom, mind a három tételt A, B, C? A kísérletet előttük kell megcsinálni? Köpeny, gumikesztyű kell?
Még én sem voltam, nekem is csak "mesélték".
Bemegyünk, húzunk, mindhárom tétel egy lapon van. Felkészülési idő lesz elég (kb. 45 perc, mert 3 felelő is lesz előttünk - nekem ez elég soknak tűnik, mert általában 2 felelő szokott lenni az ember előtt, de ugye ha a kísérletre is adnak kb. 10 percet...).
A köpeny és a kesztyű dolgában eddig mindenki azt mondta nekem (tanárok és diákok egyaránt), hogy ha nem használjuk, levonnak pontot, ezért mondjuk kár kockáztatni.
A kísérlet elvégzésével kapcsolatban többféle tapasztalatot is hallottam, volt, aki azt mondta, előttük kell megcsinálni, volt, aki azt, hogy felkészülés alatt kell megcsinálni, és amikor szólítanak, akkor a tálcát a "végeredménnyel" kell odavinni nekik - meg olyat is hallottam, hogy csak a tapasztalatot kell elmondani, a tálcát is csak akkor kell odavinni, ha kérik). Gondolom, erről majd helyben tájékoztatnak, hogy épp azok a tanárok mit várnak el.
Mondjuk én 2-án reggel az elsők közt megyek:S, nem lesz alkalmam senkitől kérdezni:(
Ahogy az elottem levok leirtak:
Kihuzod a tetelt amin mindharom feladat rajta van. Kapsz kopenyt es gumikesztyut.
Elkezdesz keszulni a feleltre.
En (a velem egy teremben levokkkel egyutt) elvegzendot huztam. Csak a helyemen kellett megcsinalni, elmagyarazni hogy hogyan csinaltam es hogy mi miert tortent. A talcat nem kellett odavigyem, ok jottek az asztalomhoz. Utana kimentem a tablahoz, adtak filcet es magyaraztam az A tetelemet, ha kellett rajzoltam. Az utolso ot percben ratertunk a C tetelre. Az szivas volt, a gazok szaritasi modjait huztam, errol nem tanultunk, a kovetelmenyrendszerben sincs benne. Bar jozan kemias paraszti esszel meg lehetett oldani, leirom hatha ezt huzod: bazisos gazokat bazisos anyaggal, savas gazokat savas anyaggal szaritunk. A szarito anyagnak higroszkoposnak kell lennie (megkoti a levego nedvessegtartalmat). Ha savas gazt bazisos anyaggal szaritunk, akkor kozombositesi reakcio zajlik le, elreagal a szaritando gazunk. Ugyanez forditva. Pl. Kenhidrogengazt szarithatunk NaOH-dal, es ammoniagazt szarithatunk kensavval (+reakcioegyenletek!!).
3-as vagyok
Én is a mozaik 10, 11-12-ből készültem, szerintem minden benne van, ami fontos. Meg persze az ötösöm lesz kémiából c. könyvből oldottam meg a számítási feladatokat.
A kísérleteket a tanárommal vettük át, de itt is egy nagyon jó és részletes leírás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!