Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így hova tudok továbbtanulni?

Így hova tudok továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Jelenleg az egyik legjobb bp-i gimibe járok matek-angol tagozatra, átlagom erős négyes, de a főtantárgyakból megva a 4.5 is. Bioszból fakultálok, meg angolból, bioszból emeltezem jövőre érettségin, angolból meg most készülök középfokú nyelvvizsgára. Kérdésem az lenne, hogy ha én pszichológiát, illetve etológiát(állatok viselkedésével foglalkozó tudomány) szeretnék tanulni, akkor hova menjek tovább? Bölcsészkarra nem szeretnék, de orvosira meg kémia is kell, azt meg már nem tanulok, és igy önerőből nem hiszem, hogy le tudnék belőle érettségizni. Pszichológia karra meg k.rva magas a ponthatár, annyira parázok, hogy nem vesznek fel sehova sem. Aki ért hozzá, tudna nekem pár sulit, kart ajánlani, meg tanácsot adni, hogy hogyan tovább?

Neten is nézelődtem, de inkább emberek véleménye, és tanácsa érdekelne, mint tárgyilagos leírások egy-egy szakról. Köszi mindenkinek 17/L

2010. ápr. 9. 17:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A Pszichológiára nem könnyű bejutni, de nem lehetetlen. Meg kell próbálni. Attól, hogy nem tanulod már a kémiát, még ismételgethetsz, ha megkéred a tanárt, biztos beenged faktra is (ha van ilyen a suliban) Nekem is volt olyan tanítványom, aki töriből emeltezni akart, de erre csak később jött rá, mert nem jelentkezett faktra. így hozzám járt még plusszba az órák mellett, s sikeres lett az érettségije.

Esetleg még a pedagógia szakot tudnám javasolni, vagy szociológia, szociálpedagógus szakokat, ahol tanulnak (vagy legalábbis a sima rendszerben, amiben én végeztem még tanultak) elég sok pszichológiát.

De biztos van olyan okj-s képzés is, ami ilyen képzést ad.

Esetleg egy angol tanár szakra is beadhatnád, vagy biológus, molekuláris biológus, vagy ha nem vesznek fel, akkor okj-n vegyészeti asszisztens vagy ilyesmi. S utána még mindig tudsz jelentkezni, gyakorolod a kémiát is és lesz egy szakmád is.

2010. ápr. 9. 18:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem mivel jók a jegyeid ne menj bölcsészkarra, nehéz vele rendes állást találni. Ha orvosira szeretnél menni, szeintem nem lehetetlen, hogy megtanuld a kémiát, ha egy jó gimiben erős négyes vagy meg tudod csinálni, csak időt kell rá szánnod, ha jól értem még van 1 vagy 2 éved a felvételiig? Annyi elég, de persze valószínűleg kell majd segítség. Külön tanár, vagy az is jó ötlet amit az előző válaszoló írt, ha nem üti más órádat biztos bemehetsz kémiára. Kérdezd meg a tanárt esetleg arról is segítene-e neked, pl. minden suliban van korepetálás, de soha senki nem jár rá, lehet, hogy helyette tudna nekes segíteni felkészülni. Szerintem oda jelentkezz ahova tényleg szívesen mennél, ne izgulj azon hogy nehéz, ha jól felkészülsz menni fog.
2010. ápr. 9. 18:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Biológia szak?
2010. ápr. 9. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!