Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nem jelöltem be egy főiskol...

Ha nem jelöltem be egy főiskolát az e-felvételin akkor még tudok rá jelentkezni?

Figyelt kérdés

Ha véletlenül nem sikerülnie a felvételim az egyetemre akkor főiskolára még tudok jelentkezni?

Konkrétan erre: Gábor Dénes Főiskola (Budapest)

Ilyet írnak az oldalon:

Felsőoktatási szakképzés:

A 2016 szeptemberben induló képzésekre a jelentkezési időszak 2016.február 15-én lezárult.

A pótjelentkezési időszak előreláthatólag július végén kezdődik.

2016. máj. 10. 17:28
 1/2 anonim ***** válasza:
74%
Csak pótfelvételin, ha indul.
2016. máj. 10. 17:29
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

"Ha véletlenül nem sikerülnie a felvételim az egyetemre akkor főiskolára még tudok jelentkezni?"

Az egyetem meg a főiskola ma már nagyjából ugyanaz, nincs hatalmas definíciós különbség a két kifejezés között. Ezáltal a felvételi eljárás is ugyanaz, hiszen csomó olyan szak van, amit főiskolán és egyetemen egyaránt lehet tanulni, és ugyanazt a végzettséget kapod.

Már nem tudsz több szakot bejelölni, jelenleg csak a már megjelölteket tudod variálni sorrendben, vagy kitörölni őket. Február 15-én volt a határideje a jelentkezésnek, azóta már nincs lehetőség plusz jelentkezni más szakra. Lesz majd pótfelvételi, a ponthatárok kihirdetése után, július végén-agusztus elején, ami úgy néz ki, hogy néhány intézmény néhány szakon (tehát nem lesz teljes a kínálat) meghirdeti a pótjelentkezés lehetőségét, és a pótfelvételin egyetlen egy szakot jelölhetsz meg, azt is csak fizetős formában. Erre kizárólag akkor lesz lehetőséged, ha nem vesznek fel sehova (vagy ha eleve nem jelentkeztél volna sehova). Tehát ha sikeres a felvételid, és felvesznek egy általad jelölt szakra, akkor nem jelentkezhetsz pótfelvételin semmire sem.

2016. máj. 10. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!