Megkerhetem a csoporttarsam, hogy angolul beszelgessen velem penzert?
Masik nyelvbol jarunk egyutt nyelvtanfolyamra, de nekem az angolra is szuksegem lenne, amit ő mar anyanyelvi szinten elsajatitott. Szeretnem megkerni, hogy mondjuk kethetente 1x uljon le velem egy orat beszelgetni, es mivel nem akarom kihasznalni, termeszetesen fizetnek is neki. Nem nezne ram furcsan? Angolbol is szuksegem lenne felsofoku nyelvvizsgara.
Az orakon kivul nem szoktunk beszelgetni, de ot legalabb ismerem. Idegenhez nem sok kedvem lenne.
23N
A #2 valaszolo logikaja hatott ram ilyen elsopro erovel. :D azert is tettem fel a kerdest, mert kenyelmetlenul ereztem magam az otlettel kapcsolatban, es valojaban a #2 fogalmazta meg konkretan a gondolataimat.
Mindegy, ha leaz vegre fejhallgatom, akkor megyek italkie-ra (ha igy irjak), es ezentul csak angol nyelvu konyveket olvasok. Kesobb, amikor mar ezek, vagyis a beszelgetes meg a szokincs kifejezetten nem okoznak problemat, begyakorlom a nyelvvizsga-feladatokat es elmegyek legalabb egy tanfolyamra a vizsga elott, hogy pontosan tudjam, mire szamithatok majd.
Ez a tervem, de barmilyen otletet szivesen fogadok. Nagyon fontos az a nyelvvizsga. :) de leginkabb a tudas megszerzese.
Kettes vagyok.
En is tapasztalatbol irtam. A gimi soran en korrepetaltam az osztalyom felet angolbol, nemetbol, matekbol es kemiabol. En csak a sajat szemszogemet irtam le, nekem speciel ismerostol nem volt kepem penzt elfogadni. Es ha valaki ilyen keressel jott oda hozzam, az tisztaban volt vele, hogy ugysem fogadom el a penzt. A barataimnak es akikkel jobb viszonyt apoltam, azoknak szivesen segitettem, de a csupan ismeros kategoriaba tartozoknak kevesbe, de megis megtettem.
Szoval szerintem ha magambol indulok ki, akkor azon mulik az egesz, hogy mennyire vagytok kozeli kapcsolatban.
De ez csak az en velemenyem, mondom, ettol fuggetlenul megkerdezheted, en csupan a sajat helyzetembol kiindulva irtam meg az elozo hozzaszolasomat.
Penzt azert szeretnek mindenkeppen adni, mert utalom, amikor az emberek megprobaljak kihasznalni egymas (szak)tudasat arra hivatkozva, hogy "de hat ismerosok/rokonok/baratok vagyunk"! Peldaul nemsokara vegzek az egyetemen, es mar allandoan megkornyekez boldog-boldogtalan, hogy tudnek-e egy PICI tanacsot adni az ő kis jogesetevel kapcsolatban, mert hat en jogasz vagyok. Mindig kedvesen haritok, hogy meg nincs meg a kello tudasom, nem vallalok felelosseget, de alig varom mar, mi lesz, ha a szakosodason is tul leszek
:D
Baratok kozott is illik legalabb termeszetben meghalalni valami aprosaggal a dolgokat, legalabb is en ugy szoktam. Vagy legkozelebb nekem kell segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!