Ha mondjuk 366 az összes jelentkező, abból 47 első helyen a ponthatár 294 lett és 95 főt vettek fel. A képzése max 100 főt vesznek fel. A többi 5 tanuló hova lett?
ja értem, köszönöm a választ!
Ilyenkor fellebbezni lehet? hiszen ő elérte a minimum pontot és még van hely a képzésen. magyarul őt fel kéne venniük, független másoktól.
Szerintem is fel kéne, hogy vegyék.
Hiszen még van 5 hely, tehát akkor a további 5 diák - a soron következő (esetleg alacsonyabb ponthatárral) - még bele kell, hogy férjen; így lejjebb kell, hogy vigyék a ponthatárt.
Az a baj, hogy az egyetem lehet - elnézést - seg*fej és azt mondja, hogy 294 a ponthatár és nem viszi lejjebb, a szak minőségének megtartása érdekében (nézz utána, tényleg van ilyen szempont, ez alapján azt mondhatják, hogy 400 a ponthatár és kész; aki az alatt teljesít, azt nem veszik fel és nem érdekli őket a kapacitásszám)
Egyébként ez engem is dühít, de nagyon.
A másik lehetőség: még az érettségi előtt megjelölték a szakot; kijött a statisztika, ami ugye nem változik, de az érettségi eredményhirdetésén viszont kiderült, hogy ennek az 5 diáknak nem sikerült elérnie a felvételihez szükséges minimumponthatárt vagy a központilag meghatározott ponthatárt, ezért ők semmiképp nem kezdhetik el az egyetemet.
De szerintem inkább a ,,minőségre hivatkozva" lesz a megoldás, sajnos. :(
előző vagyok:
Megvan a cikk, ahol olvastam.
,,Bartha Elek azt is közölte: a tavalyi évhez képest csökkenő létszámmal indulnak a képzések szeptemberben a műszaki, a természettudományi és technológiai, az informatikai és az általános orvostudományi karon. Véleménye szerint ennek hátterében az alsó ponthatár felemelése, és más olyan intézkedések állnak, amelyeket a minőség és a színvonal növelése, illetve megtartása érdekében hoztak. "
Tehát az egyetem erre a szempontra hivatkozva gyakorlatilag kénye-kedve szerint hozhatja meg a ponthatár felőli döntéseket.
Ettől még inkább kiszámíthatatlanná válik a felvételi kimenetele. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!