Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetne főiskolára...

Hogyan lehetne főiskolára bejutni, felvételi nélkül?

Figyelt kérdés

Munkahely miatt kellene.

Jelenleg, középvezető helyettesnek felel meg a beosztásom.

Elég fiatalon, 1 év után raktak erre a pozícióra.

De, diploma nélkül nem tudok ennél feljebb jutni.

Fiatal vagyok és ambíciózus.

Van egy FSZ végzettségem, persze nem főiskolán tettem.De, elvileg, beszámít, hogyha olyan szakra megyek.

Nagyon rossz diák voltam,lusta, trehány.Annyit tanultam, hogy épp meglegyen minden.

Csak fizetős jöhetne szóba, levelezős.

Szörnyen röstellem,de nem érem el a minimumponthatárt.Újraérettségizni, meg nem szeretnék.

Vannak-e egyetemek, amikre csak úgy belehet iratkozni "felvételi" nélkül?

2016. ápr. 28. 08:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia, ez sajnos esélytelen. A minimum ponthatár most 280 de ha jól tudom 2017-től 300 lesz, ha ezt nem éred el akkor fizetősre sem mehetsz sehova. Értem én, hogy nem akarsz újra érettségizni, de így muszáj lesz (sajnos nekem is ezt kell tennem).
2016. ápr. 28. 09:06
 2/12 anonim ***** válasza:
Esetleg még nyelvvizsgával szerezhetsz pár plusz pontot, de ha az sem elég, akkor MUSZÁJ legalább egy tárgyból javító érettségit tenni - ha tényleg akarsz diplomát. Ha úgy gondolod, hogy ez túl nagy áldozat, akkor meg fogadd el a jelenlegi helyzetedet! (Különben ha már egy javító érettségi visszariaszt, akkor mi lesz vizsgaidőszakkor?)
2016. ápr. 28. 09:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az rohadtul nem ambìciózus, hogy mèg egy èrettsègit se vagy hajlandó letenni, nemtom kit kábìtasz... Egyèbkènt nyilván nincs ilyen.
2016. ápr. 28. 09:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire nem akarsz tanulni, mint eddig, hogyan akarod elvégezni az egyetemet?

.

Eddigi "jó szokásaid" megtartva mégis bejuthatsz egyetemre, sőt még ők fizetnek érte.

Takarítónak...

2016. ápr. 28. 09:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Olvastam, az IBS-ről, de az a baj, hogy csak nappalit indítanak.
2016. ápr. 28. 10:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

És mégis milyen szakra szeretnél jelentkezni? Mert erről semmit nem írsz, vagy pedig mindegy csak diploma legyen...?

A #3-as Válaszolóval egyetértek, elég ellentmondásosra sikeredett az irományod. Már hogy a fenébe lennél ambíciózus, ha rögtön csak a surranópályára gondolsz, miközben egy diploma megszerzése sokkal több energiabefektetést igényel, mint egy nyamvadt érettségi? Előbb azt ajánlom tisztázd le magadban az egészet, mert könnyű dobálózni ezekkel a szavakkal (pl ambíciózus), miközben ezt még te sem hiszed el.

2016. ápr. 28. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ambíciózus ember nem tesz meg mindent azért, hogy előrébb jusson? Aki csak fizet és kéri a papírt, az nem ambíciózus, hanem lusta vásárló. Ebből így értelmes (!) diploma nem lesz. Soha az életben.
2016. ápr. 28. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Sehogysem. Érettségizz újra, aztán felvételizz.
2016. ápr. 28. 12:03
 9/12 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen, csak diploma kell.

Logisztika területen dolgozom, ebben a szakmában egy bizonyos szintig, nem fontos a papír.De, ha szállítási menedzser akarsz lenni, akkor már kell a diploma.

Angol középfokú nyelvvizsgám van, szóval ezzel nem lenne később gond.

Diploma nélkül is eltudnám végezni a menedzseri feladatokat.Csakhát, nem jutok oda a végzettségem miatt.

Közgazdsági diplomára gondoltam, valamennyire kapcsolódjon a logisztikához.

2016. ápr. 28. 12:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát akkor jövő januárban felvételizel, vagy most pótfelvételi alatt. Ennyi.
2016. ápr. 28. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!