Melyik egyetemet válasszam? SE vagy DE?
A problémám az lenne, hogy nem tudok dönteni a két egyetem között, és félek, hogy rosszul fogok választani. Gyógytornász szakra adtam be, amikor először jutott eszembe, hogy ezen a szakon szeretnék tanulni, egyből a Semmelweis Egyetemre gondoltam, hiszen ez egy híres, jó színvonalú, fővárosi iskola, pezsgő élettel. Ugyanakkor majd' 200km-re van tőlem, mondhatni senkim nincs ott, az utazással és a kollégiummal, albérletbérléssel is problémák lennének, a pénzről nem is beszélve. A Debreceni Egyetem annyira nem vonz, mert a város kb 30 percre van, emiatt jól ismerem és nem hiszem, hogy bármi újjal szolgálhatna, unalmasnak tűnik. Viszont pont azért, mert közel van, nem kellene "elszakadnom' annyira a családomtól, mindenben tudnának segíteni és a barátaim is itt lennének, mert ők mind idejelentkeztek első helyen. Ti, hogy döntenétek a helyemben? Szerintetek melyik egyetem képzése a jobb, színvonalasabb? Előre is köszönöm a válaszokat :))
L
Egyértelműen a közelebbit. Nem úgy választ az ember egyetemet, hogy milyen bulis a város! Hanem, hogy jó legyen az oktatás, de az a Debreceni Egyetemen is jó. Hatalmas előnye, hogy rengeteget tudsz (tudnak a szüleid) spórolni, gyakorlatilag ha jól értem otthon lakhatnál.
Számomra nem kérdés, hogy a Debrecenit választanám.
Hidd el, óriási segítség tud lenni egyetemen az is, hogy otthon vagy. Jó gondolom nem raknak mindent a szüleid alád, de ha legtöbbször van otthon kaja, és nem kell minden nap boltba járogatnod hogy legyen valamid, azzal rengeteg időt (és energiát) nyersz. Szóval mindenképpen azt javaslom én is, hogy a közelebbit válaszd.
Persze ha már saját lábra akarsz állni, és hívogat az élet, választhatod a messzebbit is, de az szerintem több hátránnyal jár.
Szerintem 18-20 évesen inkább már pozitívum, ha kicsit elszakadsz a családodtól és önállóan megküzdesz hétköznapi problémákkal, mint pl. albérletkeresés, utazás, háztartásvezetés, önálló döntéshozás... Persze ha nem telik rá, akkor nem telik, de ha nem tudsz dönteni, akkor valószínűleg úgy látod, hogy ki tudnátok gazdálkodni bármelyik opciót.
Azt írod, hogy ha a DE-t választod, a szüleid mindenben tudnának segíteni. Mi mindenben? Van valami betegséged, ami miatt felnőttként segítségre fogsz szorulni a hétköznapokban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!