Milyen képesítésre lenne szükségem, hogy könyvtárosként dolgozhassak a jövőben?
Bővebb információkhoz szeretnék jutni ebben a témában, hogy ahhoz, hogy én könyvtáros lehessek, hol és milyen szakot végezzek el, mennyi ideig tart a képzés, mennyibe kerül, stb. Nem igazán tudom, hogy ehhez elég lenne-e egy OKJ-s tanfolyam, vagy főiskolára kellene-e járnom. Igazából összefoglalóan minél több dolgot szeretnék megtudni ennek menetéről.
Jövőre érettségizem, a választás még nem sürgető, de időben el szeretném kezdeni a tájékozódást a témában. Előre is köszönöm a válaszaitokat!
(A személyes tapasztalatokkal rendelkezők válaszait előnyben részesíteném.)
Szerencsére én nem tapasztaltam, hogy kihalásos alapon működne, bár nyilván ezt nem lehet az ország egész területére vonatkozóan kijelenteni (ahogy az ellenkezőjét sem).
Viszont tényleg a főiskola a biztosabb, de a papír csak egy dolog, ami jó ha van. Egyre jobban előtérbe kerül az informatika a mindennapokban, úgyhogy nem árt, ha úgy ahogy abban is képben vagy. A főiskolai képzés során pedig szakosodhatsz kifejezetten ilyen irányba. Több intézményben van információbróker és/vagy információmenedzser szakirány. Azokkal elvileg még előtted a lehetőség, hogy a versenyszférában helyezkedj el. Nem az a hagyományos könyvtáros meló, de hidd el; már a könyvtárakban sem az vár az emberre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!