Megéri az egyetem/főiskola?
Figyelt kérdés
11.-es vagyok szakközépiskolában tanulok,3-4-s tanuló vagyok 9.-ben 10.-ben az átlagom 3,5 volt.Az egyik tanárom azt mondta hármasokkal nem lehet továbbtanulni ez igaz? És megéri a egyetemre/főiskolára menni, megéri az az energia-idő-pénz befektetés. Vagy inkább érettségizzek le és szerezzem meg 1 év alatt a technikusit? Illetve még arra gondoltam, hogy érettségi+technikusi+'B'-s jogsi+angol középfokú nyelvvizsga(B1)+ vagy altiszti akadémia(altiszt katona) vagy rendészeti szakközép(azon belül--->készenléti rendőr). Szóval melyik éri meg jobban néhány éven belül nekem? Egyetem-főiskola(az adott szakomnak megfelelően) vagy a rendőri-katonai pálya(ez jobban érdekel)???#egyetem #továbbtanulás #katonaság #fizetés #világ #felsőoktatás #élet #főiskola #rendészet #szakképesítés
2016. ápr. 20. 18:13
1/7 A kérdező kommentje:
vagy csak simán érettségi+technikusival kezdjek el dolgozni?
2016. ápr. 20. 18:17
2/7 anonim válasza:
ha nincs elég eszed, akkor rendőr
ha van, akkor tanulj tovább másnak
3/7 anonim válasza:
hát, ilyen eredményekkel nem hiszem hogy megérné. jobban jársz egy okj-vel szerintem.
4/7 anonim válasza:
egyetemen tudsz tanulni informatikát, ha felhozod jövőre a jegyeidet 4-5re és jó érettségiket írsz, simán fel is vennének :) igaz, hogy energiabefektetés, de bármelyikbe amit leírtál, szintén kell energiát befektetni, esetleg csak kicsit kevesebbet. pénz befektetés nem akkora nagy, maximum csak átjárásra/ottlakásra kell költened, és ha fel is vesznek államilag támogatottra, akkor meg még jobb, a többi lehetőség is kerülne annyiba :D de ha nem ez érdekel téged, akkor persze ne erőltesd:)
5/7 A kérdező kommentje:
rendőrnek nem azért mennék mert nincs eszem hanem mert az jobban érdekel+ a nagybátyám is rendőr neki is érettségije meg technikusija van és ő is csábítgat, meg mondja, hogy nem olyan rossz rendőrnek
2016. ápr. 20. 18:43
6/7 anonim válasza:
Mindenképpen azt javaslom, hogy tanulj tovább főiskolán vagy egyetemen. Az átlagoddal ne törődj csak azokkal az érettségi tárgyakkal amelyek kellenek a felvételidhez.
A következő időbeli sorrendet, stratégiát javasolnám:
1. érettségi
2. angol középfokú nyelvvizsga + technikusi + jogsi
3. főiskola vagy egyetem
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Az érettségi tantárgyakból mindig 4-s voltam kivéve a nyelvtan-matek (ezekből 3) csak ezzel a 2 tantárggyal vannak gondjaim. Az érettségire meg majd benyalom a tételeket és akkor nem lehet gond.
2016. ápr. 22. 16:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!