Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki segítsen nem tudok...

Valaki segítsen nem tudok kiigazodni a ponthatárokon?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok kelle gy diploma egy uj munkához.Ha jól szamoltam 252 pontom van érettségimből. Itt megfelel valaminek ami diplomát ad ez a ponthatár levelezőn:

[link]

2016. ápr. 19. 18:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
de írd le miből hány százalékod van és kiszámolom neked. meg ha van gyereked, árva vagy, fogyatékos vagy bármi ilyen papírod van azt is írd le. Elég ha csak annak a két tárgynak a százalékát írod le amikkel tovább akarsz tanulni. ez szoc munkán, óvónőin általában magyar nyelv és irodalom ami kötelező, meg válassz egyet ezek közül: biológia, idegen nyelv, történelem, matematika
2016. ápr. 20. 06:54
 12/21 A kérdező kommentje:
Koszonom delutan leirom ha hazaerek.A 11 es 12 evvegi nem kell akkor csak az erettsegi szazalekok?
2016. ápr. 20. 07:01
 13/21 anonim ***** válasza:
De, a középiskolai jegyek is kellenek. Meg ha van nyelvvizsga, az is.
2016. ápr. 20. 08:53
 14/21 A kérdező kommentje:

A nyelvizygat iden akarom letenni,ahogy sikerul megtanulnom.De azt meg nem szamithato bele,mert jo lenne ha iden augusztusba a potfelvetelin bekerulnek,ha eleg lenne a pontszamom ha nem jol szamoltam.

Ha ahogy irtak h az ovopedagogusnak a magyart nezik es abbol 4es voltam,akkor nem szamit annyira a tobbi?Hogy pl matekbol 2-es.Csak a magyart nezik?Bocsi h ilyen ertetlen vagyok de mindennel tisztaba akarok lenni.

2016. ápr. 20. 09:43
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha neked a pontduplázás a jobb (tehát jó volt a magyar érettségid meg még az amit néznek), akkor nem nézik.

DE! Sürgősen nyálazd át a felvi.hu-n a felvételi tájékoztatót, hiszen a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában! A te elemi érdeked, hogy rászánj egy estét, hogy átolvasd, a konkrét esetedben milyen lehetőségeid vannak, hogy tudnál a legkönnyebben a legtöbb pontot szerezni, milyen határidőket kell betartanod, milyen dokumentumokat várnak el tőled stb.

Ne haragudj, de ha arra sem vagy képes, hogy értelmezd a felvételi tájékoztatót, akkor semmilyen felsőoktatás nem való neked! Mi itt segíthetünk ebben-abban, de nem helyettesíthetjük a felvi.hu-t.

2016. ápr. 20. 11:08
 16/21 anonim ***** válasza:

Duplázásnál csak a felvételi tárgyak eredményei számítanak

A matek kettest, ha a matek nem felvételi tárgy, nem nézik

2016. ápr. 20. 11:32
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem ismerősöm ment óvónőire és magyarból meg töriből számítódtak a pontjai -
2016. ápr. 20. 11:33
 18/21 A kérdező kommentje:

Magyar nyelv es irodalom 11-12-be:4-4

Töri:5-3

német:3-3

Mtek:4-2

Biosz 4-4

Közgazdaságtan:4-3

Érettségi:

Magyar:71% 4es

Matek:37% 2-es

Német:35% 2-es

Töri:55% 3as

Üzleti gazdaságtan:44% 3-as

Így jött ki hogy 252 pont de valaki írta hogy az a kalkulátor nem sokat ér.

Köszönöm

2016. ápr. 20. 13:34
 19/21 anonim ***** válasza:
megpróbáltam kiszámítani neked felvivel, de nem mutatja azt írja nem éri el a jogszabályi minimumot. az a baj hogy az idei érettségikhez már jelentkezned kellett volna, tehát leghamarabb jövőre jelentkezhetsz felsőoktatásba.
2016. ápr. 20. 15:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Tényleg pontduplázással járnál jobban, és úgy is "csak" 252 pontod lenne:( - Nem kalkulátorral számoltam, mert az tényleg csak annyit ír, hogy a jogszabályi minimum alatt van. Én a helyedben valószínűleg ezt csinálnám:

- javító érettségit írnék töriből

- letennék egy középfokú nyelvvizsgát (azt írod, ezt idén tervezed)

Egy 70%-os törivel számolva így már lehetne kb. 310 pontod, azzal egy alapponthatáros helyre már bekerülnél akkor is, ha megemelik 300 pontra a jogszabályi minimumot.

Viszont az idei pótfelvételire nincs esélyed, mert legkorábban októberben tudnál javító érettségit tenni, de inkább a jövő májusit ajánlom, és a nyelvvizsga pontokra is szükséged lesz. De jövőre felvehetnek:)

2016. ápr. 20. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!