Valaki segítsen nem tudok kiigazodni a ponthatárokon?
25 éves vagyok kelle gy diploma egy uj munkához.Ha jól szamoltam 252 pontom van érettségimből. Itt megfelel valaminek ami diplomát ad ez a ponthatár levelezőn:
A nyelvizygat iden akarom letenni,ahogy sikerul megtanulnom.De azt meg nem szamithato bele,mert jo lenne ha iden augusztusba a potfelvetelin bekerulnek,ha eleg lenne a pontszamom ha nem jol szamoltam.
Ha ahogy irtak h az ovopedagogusnak a magyart nezik es abbol 4es voltam,akkor nem szamit annyira a tobbi?Hogy pl matekbol 2-es.Csak a magyart nezik?Bocsi h ilyen ertetlen vagyok de mindennel tisztaba akarok lenni.
Ha neked a pontduplázás a jobb (tehát jó volt a magyar érettségid meg még az amit néznek), akkor nem nézik.
DE! Sürgősen nyálazd át a felvi.hu-n a felvételi tájékoztatót, hiszen a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában! A te elemi érdeked, hogy rászánj egy estét, hogy átolvasd, a konkrét esetedben milyen lehetőségeid vannak, hogy tudnál a legkönnyebben a legtöbb pontot szerezni, milyen határidőket kell betartanod, milyen dokumentumokat várnak el tőled stb.
Ne haragudj, de ha arra sem vagy képes, hogy értelmezd a felvételi tájékoztatót, akkor semmilyen felsőoktatás nem való neked! Mi itt segíthetünk ebben-abban, de nem helyettesíthetjük a felvi.hu-t.
Duplázásnál csak a felvételi tárgyak eredményei számítanak
A matek kettest, ha a matek nem felvételi tárgy, nem nézik
Magyar nyelv es irodalom 11-12-be:4-4
Töri:5-3
német:3-3
Mtek:4-2
Biosz 4-4
Közgazdaságtan:4-3
Érettségi:
Magyar:71% 4es
Matek:37% 2-es
Német:35% 2-es
Töri:55% 3as
Üzleti gazdaságtan:44% 3-as
Így jött ki hogy 252 pont de valaki írta hogy az a kalkulátor nem sokat ér.
Köszönöm
Tényleg pontduplázással járnál jobban, és úgy is "csak" 252 pontod lenne:( - Nem kalkulátorral számoltam, mert az tényleg csak annyit ír, hogy a jogszabályi minimum alatt van. Én a helyedben valószínűleg ezt csinálnám:
- javító érettségit írnék töriből
- letennék egy középfokú nyelvvizsgát (azt írod, ezt idén tervezed)
Egy 70%-os törivel számolva így már lehetne kb. 310 pontod, azzal egy alapponthatáros helyre már bekerülnél akkor is, ha megemelik 300 pontra a jogszabályi minimumot.
Viszont az idei pótfelvételire nincs esélyed, mert legkorábban októberben tudnál javító érettségit tenni, de inkább a jövő májusit ajánlom, és a nyelvvizsga pontokra is szükséged lesz. De jövőre felvehetnek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!