Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon jó a nyelvérzékem,...

Nagyon jó a nyelvérzékem, mire menjek továbbtanulni, hogy vmi jó munkát találjak majd? (Tolmácskodásra gondoltam pl. )

Figyelt kérdés
2 középfokú nyelvvizsgám van (angol, német) és nemsokára csinálom az angol felsőt. Tolmács szeretnék lenni, elsősorban angol, emellett szeretnék még valami jó nyelvet tanulni, ami keresett. Akkor most az anglisztikát végezzem el, vagy pl. egy keleti nyelvet (van az ELTÉ-n kínai, japán, arab, stb.) ? Vagy esetleg mindkettőt? Spanyolra is gondoltam de azt csak meglévő tudással lehet tanulni az egyetemen, a közelben meg nem is ismerek olyat aki tudna tanítani.. Vagy mit ajánlanátok?
2010. ápr. 6. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Két nyelvből mész, elvégzed a Bsc-t, és utána tolmács és fordító mesterképzésre jelentkezel.
2010. ápr. 7. 14:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Úgy érted végezzek két szakot egyszerre?
2010. ápr. 7. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:

pl. így lehetsz fordító/tolmács:

Anglisztikára jelentkezel [BA], felvesznek. Ez a szakod, majd felveszel mellé minorként egy másik nyelvet. Úgy válogatod össze a kreditjeidet, amennyire csak lehet, hogy fordító-tolmács mesterképzésre [MA=BSc] felkészült legyél, azokat az alapokat is elsajátítsd.

A minor, hogy mi lehet, az egyetem kínálatától is függ. Nagyobb egyetemeken többféléből tudsz válogatni, ELTÉ-n lehet tkp. mindent, bár ahhoz be is kell kerülni valahogy. :)

Mivel angol-németes vagy... ha szereted ezt a vonalat, akkor ajánlom a skandinavisztikából vagy germán-hollandból való válogatást, ha lehet [norvég/svéd/dán, holland].

Mérlegelj, neked mi lenne izgalmasabb, kihívásokkal telibb és tanulhatóbb.

2010. ápr. 9. 22:29
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen!:)
2010. ápr. 10. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!