Mennyire lehet nehéz ennyi év után újra érettségizni?
2010-ben érettségiztem meglehetősen siralmas eredményekkel, jövőre szeretnék ismétlő vizsgát tenni az összes tantárgyból, ami szükséges a felsőoktatásba valóbekerüléshez. Ami a legnagyobb nehézséget okozhatja az a matek, abból mindenképp magántanár segítségét kell igénybe vennem, hogy felkészítsen.
Kérdés hogy ennyi év után mennyi lehet nehéz 1 év alatt felkészülni az írás illetve szóbelire?
Biztos vagy benne, hogy minden tantárgyból kell ??? Az enyémnél siralmasabb eredményei szerintem senkinek nincsenek, de max egy emelt-szintre van szükségem .
Ha már most elkezded a felkészülést, van tételsorod, megfelelő tankönyvek akkor sima ügy .
Nem tok mindegy, hogy mennyire nehez?
A nehezsegtol fuggetlenul ugyis meg kell csinalnod, ha felsooktatasba akarsz menni. Ha meg egyszer ugyis meg kell csinalni, akkor onnantol kezdve meg tok folosleges (meg kontraproduktiv is) azon ragodni, hogy 'jaj, mennyire lesz nehez.'
Nézd két darab 2-es, egy 3-as illetve egy 4-esem lett, ez így meglehetősen karcsú.
Tételsor és könyvek még nincsenek, egyelőre egy iskolát kell keresnem ahol lehet mindegyikből vizsgázni.
Igazad van, hogy fölösleges ilyenen rágódni, de az óta lefolyt némi víz a Dunán és nem igazán emlékszem az akkori tananyagra, pláne ha figyelembe veszem azt is, hogy a szakközepes éveket, plusz magát a vizsgát 0 belefektetett energiával végeztem el, természetesen nem vagyok rá büszke, mert ha akkoriban foglalkoztam volna vele, akkor nem most kellene ezzel szórakoznom. De ez sajnos megtörtént.
2002-ben érettségiztem, most szintemelőzöm :) szóval te még friss vagy ehhez képest :P
Amúgy meg ez csak egy vizsga. Huszada egy egyetemi vizsgához képest. 3-4 érettségi tárgy kontra 6-7 egyemeti kurzus vizsgája? Összehasonlíthatatlan, elhiheted.
Ha kell, megcsinálod és kész. De elég abból a 2 tárgyból javítanod, amit viszel és duplázol, és kész. Nem kell újra csinálni az egészet, szerintem. Én legalábbis nem teszem. És bőven elég lesz, ahova kell.
Őszintén megmondva akkoriban nem igazán érdekelt a dolog, és ha akartam volna se lett volna rá lehetőségem, mert nem voltam olyan anyagi helyzetben. Mostanra azonban változtak a dolgok. Hidd, el engem jobban bosszant, hogy akkoriban ennyire hülye voltam.
6-os helyzetében vagyok, szóval nyugi!
Csak neki kell állni, és nem szabad becsapnod magad. Ha azt mondod, belevágsz, tényleg következetesen tanulj!
# 6
Az orvosis felkészítő tanárom szerint ez a kijelentés nem igaz, vagyis nem feltétlenül igaz.Ő maga mondta nekem, hogy nem lenne a helyemben és egy kicsit sem sírja vissza az érettségi vizsgák "könnyűségét".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!