Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Napi hány órát tudtok tanulni...

Napi hány órát tudtok tanulni emelt érettségire tárgyanként?

Figyelt kérdés

Emelt biológia érettségit teszek, viszont dolgozok mellette, ami utazással együtt napi 10 órát vesz igénybe hétköznap (3 műszak). Ha tudok tanulok a buszon, bár az nem sok minden. Miután hazaérek átlagosan napi 5 órát tanulok, a hétvégéimet meg végig nyomom. Márciusban átismételtem a könyveimet (már van egy közép biosz érettségim) és az utolsó 1 hónapot szántam éles tanulásra, tesztkitöltésre, előző érettségik megoldására és a követelményrendszer átnézésére. Az érettségi előtti hetet kiveszem szabadságnak. Szerintetek így tudok sikeres érettségit tenni?

Könyveim, amikből tanulok:

1. Dr. Szerényi Gábor: Biológia érettségizőknek I-II. kötet (Mozaik)

2. Dr. Szerényi Gábor: Emelt és középszintű írásbeli feladatsorok biológiából (Scolar)

3. Juhász Katalin, Vargáné Lengyel Katalin: 130 tétel biológiából - emelt szint - szóbeli (Maxim)

4. Gál Viktória, Gutai Zita: Érettségi feladatok biológiából + megoldások magyarázattal (Maxim)

Illetve még meg szeretném rendelni kiegészítésként "Gutai Zita - 3333 fogalom biológiából" c. könyvét

2016. márc. 28. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Le a kalappal előtted.Minden tiszteletem a tiéd.Én is emelt biológiára készülök de inkább elhalasztottam az októberi vizsgaidőszakra.Én 27 éves vagyok és jövőre szerettem volna továbbtanulni.Magára a tanulásra pokolian nehezen áll vissza az agyam és emiatt nem tudok egyhuzamban 50-60 percnél többet tanulni mert úgy érzem, hogy szétdurran az agyam.Ilyenkor meg kell pihennem.Összesen napi maximum 3-4 órát vagyok képes tanulni, ettől több egyszerűen még nem megy.Januártól tanulok intenzíven és már egy kicsit parázok is, hogy egyáltalán képes lennék-e kibírni az egyetemi hajtást ugyanis egy kőkemény reálos szakra akarok jelentkezni mert a természettudományos szakokat kevesen tudják és akarják elvégezni.Nagyon remélem, hogy mint a fizikai igénybevételhez, úgy a tanuláshoz is hozzászokhatok és hosszabb szakaszokat is tudok olvasással tölteni.

A kérdésedre válaszolva:Szerintem 80% feletti lesz az érettségid, sőt, szerintem már most képes lennél egy ilyen eredményre.Éles helyzetben olyan helyekről tudsz információ foszlányokat az agyad legrejtettebb zugaiból is előkotorni amiről nem is tudtál :)

Ha nem felejted el, kérlek tájékoztass hogy sikerült.

2016. márc. 29. 10:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem sok a napi öt óra?

Két óra bőven elég

2016. márc. 29. 10:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak nem az orvosira készülsz?
2016. márc. 29. 10:51
 4/4 A kérdező kommentje:

#1: Köszönöm a támogatást, remélem így is alakul :). Sok sikert kívánok az őszi érettségihez, ha napi max. 3-4 órát tudsz tanulni az is bőven elég lesz őszig! Többet is tudsz majd idővel :) Mindenképp megírom majd!

#2: Napi 5 óra a max., ebben már a szünetek is benne vannak természetesen. Időnek sok, viszont munka után már nem fog annyira az agyam és fáradt is vagyok, egyetemen fele ennyi idő alatt a dupla anyagrész is ment.

#3: Jelenleg nem az orvosin gondolkodok, hanem biológia bsc-n, msc-n, és ha minden jól megy, akkor utána a doktorin :) Biológián belül a humán vonal érdekel (humánbiológia, genetika, neurobiológia, virológia) és ha minden sikerül az egyetemen lesz lehetőségem az orvosisokkal együttműködni/kutatni.

2016. márc. 29. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!