Napi hány órát tudtok tanulni emelt érettségire tárgyanként?
Emelt biológia érettségit teszek, viszont dolgozok mellette, ami utazással együtt napi 10 órát vesz igénybe hétköznap (3 műszak). Ha tudok tanulok a buszon, bár az nem sok minden. Miután hazaérek átlagosan napi 5 órát tanulok, a hétvégéimet meg végig nyomom. Márciusban átismételtem a könyveimet (már van egy közép biosz érettségim) és az utolsó 1 hónapot szántam éles tanulásra, tesztkitöltésre, előző érettségik megoldására és a követelményrendszer átnézésére. Az érettségi előtti hetet kiveszem szabadságnak. Szerintetek így tudok sikeres érettségit tenni?
Könyveim, amikből tanulok:
1. Dr. Szerényi Gábor: Biológia érettségizőknek I-II. kötet (Mozaik)
2. Dr. Szerényi Gábor: Emelt és középszintű írásbeli feladatsorok biológiából (Scolar)
3. Juhász Katalin, Vargáné Lengyel Katalin: 130 tétel biológiából - emelt szint - szóbeli (Maxim)
4. Gál Viktória, Gutai Zita: Érettségi feladatok biológiából + megoldások magyarázattal (Maxim)
Illetve még meg szeretném rendelni kiegészítésként "Gutai Zita - 3333 fogalom biológiából" c. könyvét
Le a kalappal előtted.Minden tiszteletem a tiéd.Én is emelt biológiára készülök de inkább elhalasztottam az októberi vizsgaidőszakra.Én 27 éves vagyok és jövőre szerettem volna továbbtanulni.Magára a tanulásra pokolian nehezen áll vissza az agyam és emiatt nem tudok egyhuzamban 50-60 percnél többet tanulni mert úgy érzem, hogy szétdurran az agyam.Ilyenkor meg kell pihennem.Összesen napi maximum 3-4 órát vagyok képes tanulni, ettől több egyszerűen még nem megy.Januártól tanulok intenzíven és már egy kicsit parázok is, hogy egyáltalán képes lennék-e kibírni az egyetemi hajtást ugyanis egy kőkemény reálos szakra akarok jelentkezni mert a természettudományos szakokat kevesen tudják és akarják elvégezni.Nagyon remélem, hogy mint a fizikai igénybevételhez, úgy a tanuláshoz is hozzászokhatok és hosszabb szakaszokat is tudok olvasással tölteni.
A kérdésedre válaszolva:Szerintem 80% feletti lesz az érettségid, sőt, szerintem már most képes lennél egy ilyen eredményre.Éles helyzetben olyan helyekről tudsz információ foszlányokat az agyad legrejtettebb zugaiból is előkotorni amiről nem is tudtál :)
Ha nem felejted el, kérlek tájékoztass hogy sikerült.
Nem sok a napi öt óra?
Két óra bőven elég
#1: Köszönöm a támogatást, remélem így is alakul :). Sok sikert kívánok az őszi érettségihez, ha napi max. 3-4 órát tudsz tanulni az is bőven elég lesz őszig! Többet is tudsz majd idővel :) Mindenképp megírom majd!
#2: Napi 5 óra a max., ebben már a szünetek is benne vannak természetesen. Időnek sok, viszont munka után már nem fog annyira az agyam és fáradt is vagyok, egyetemen fele ennyi idő alatt a dupla anyagrész is ment.
#3: Jelenleg nem az orvosin gondolkodok, hanem biológia bsc-n, msc-n, és ha minden jól megy, akkor utána a doktorin :) Biológián belül a humán vonal érdekel (humánbiológia, genetika, neurobiológia, virológia) és ha minden sikerül az egyetemen lesz lehetőségem az orvosisokkal együttműködni/kutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!