Melyik nyelvet lenne érdemes választani?
A latint teljesen felesleges. Ugyanannyi energiából, amennyit abba belefektet, meg tud tanulni egy olyan nyelvet, amit a gyakorlatban is tud használni. Az orvosi latinnak meg nem sok köze van ahhoz, amit idegen nyelvként tanult latinban megtanítanak, tehát plusz előnyt sem fog jelenteni.
Én a spanyolt mondanám. Könnyen tanulható, szép nyelv, amit nagyságrendekkel többen beszélnek, mint a többi fent említett nyelvet, még ha nem is ezen a féltekén.
Én is ott élek, járok iskolába.
Az orosz nekem sem tetszik, de elhiszem, hogy hasznos. A hangzása miatt nem. Bocsánatot kérek, ha valakit ezzel megbántottam.
A latin valóban holt nyelv, de utána a legtöbb európai nyelv könnyebben megy. Egy alapozó nyelvnek is lehet tekinteni.
A francia az Unió munkanyelve. A másik az angol. A franciák nem igazán szeretnek idegen nyelven beszélni.
A spanyolt sokan beszélik, de nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Legalábbis nekem. Szappanoperát és focit sem nézek.
Az olasz tetszik a legjobban. Vannak olasz cégek és bevándorlók is. Az ország is közelebb van és Svájcban is hivatalos. Szép és fülbemászó nyelv. Akaratlanul is sokat tanultam az országban nyaraláson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!