Milyen a Jozsef Attila Gimnazium? ( budapesti )
Az iskola színvonala közepes felé hajlik, de most idén először benne van a top 100 középiskolában, 93. Ez nem tudom mennyire számít.
Tagozatok:
- angol haladó nyelvi előkészítő
- spanyol kezdő nyelvi előkészítő
- francia kezdő nyelvi előkészítő
Ebből a 3-ból áll össze két azaz KETTŐ (2) nyelvi előkészítős osztály.
Továbbá:
- általános tantervű oszályok keretein belül: biosz [angol-olasz] és nyelvi (angol-német, angol-olasz) orientációt lehet választani
Nyelvi előkészítőn heti 15 órában tanulják a diákok a célnyelvet. Mindegyik nyelvi csoportnál nagy szerepet játszik a kapcsolódó kultúra megismerése, fontos cél a gimnázium ideje alatti legalább egy nyelvvizsgaszerzés (de a diákok első nyelvből általában felsőt, második nyelvből általában középfokút szoktak tenni).
A hatékony nyelvtanulás érdekében külföldi tanulmányutakat és diákcserét is szerveznek.
Szóval összességében humános, nyelvis iskola, az iskola 62 %-a lány, ha ez érdekel. Szóval nyelvoktatásban elég erős.
A közösség is általában jó, de osztályközösségenként változó.
Tavaly jelentkeztem oda, voltam nyílt napon is, de végül nem oda mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!