26 évesen elkezdeni főiskolát? Nem késő?
Sosem ertettem ezt a hozzaallast. A magyarok 80%-a ugy all hozza, hogy ha van is egy diplomaja/erettsegije, akkor az boven eleg neki es "ciki" a tovabbiakban a tudasvagy, illetve uj vegzettseg megszerzese. Ok azok, akik, ha talalkoznak egy kerdessel, amire nem tudnak egybol valaszolni, inkabb legyintenek ahelyett, hogy utanajarnanak.
Engem is probalnak lebeszelni a masodik diplomam megszerzeserol, mert hogy milyen oreg leszek 30 evesen elkezdeni az ujabb tanulmanyaimat - szerintuk ujra iskolapadba ulni, es tovabbkepezni magam valami gyerekes dolog csak azert, mert ok nyugnek ereztek, ha anno ki kellett nyitniuk egy tankonyvet es muvelniuk kellett magukat ahhoz, hogy egy-egy vizsgajuk sikeruljon. Csak sajnalni tudom az ilyen embereket, oket nem tudom ertelmiseginek tartani a diplomajuk ellenere sem.
Igenis, ha benned megvan a tettvagy es meg tudod teremteni szamodra hozza a lehetoseget anelkul, hogy a szuleidre aranytalanul nagy terhet ronal, akkor hajra! ;) a legtobb ember csodalkozni fog, esetleg rosszindulatuan all majd a dologhoz, de ne foglalkozz veluk!
23L
26 évesen még 40 éved van a nyugdíjig, de lehet, hogy 45.
Tartós tejet már ne vegyél...
Nem!
Sőt, ha nem nappali, hanem levelező képzésre mész, akkor jó eséllyel te a fiatalabbak közé fogsz tartozni. Sokan kezdik el 30-40 éves korban. Van aki azért, mert korábban nem volt rá lehetősége, és most tudta megteremteni azt, van, akinek eddig nem volt rá szüksége. A tanárok jelentős része is jobban tiszteli azokat, akik később, esetleg munka mellett vágnak bele.
Nem lehetetlen 50-60 éves főiskolást sem látni, van aki kalandvágyból ül be, van akinek a munkaköre olyan, hogy megköveteli.
Neked is jobb, mert az élettapasztalatod már segíti a megfelelő szak kiválasztását és az iskolai fejlődést is, ugyanis az egyetem/főiskola más világ, mint egy középiskola. Hajrá, kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!