Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Félek tőle! Megnyugszok majd?

Félek tőle! Megnyugszok majd?

Figyelt kérdés

Most fogok érettségizni egy 1,5 hónap múlva.

Magyarból már tudok 22 tételt a 40-ből, mivel a tanár feleltet minket.

Töriből most kezdem tanulni a tételeket hosszú hétvégén. Úgy gondolom ,hogy ha a tételeket tudom akkor az esszé jól sikerülhet majd.

Német szintén tanulom a tételeket, a levélhez szerintem tökéletes. De a magnóhallgatás nem az igazi:( Mit lehetne csinálni hogy jobb lehessen?Ű

Biológia átolvasom a 10-11-12-es mozaikos könyvet. Meg a tételeket tanulom. Így lehet 90% feletti? Jó képességem van bioszból szerencsére.

Matek örülök ,hogy meg lesz a kettes :)

Szerintetek lehet ilyen érettségim:

(szóbelivel)

magyar: 75-85%

német: 60-70%

történelem: 75-85%

biológia: 90-97%

matek: 25-40% ( gyakorlok mindig a régebbieket feladatokat oldom meg ,de csak 25-35% között sikerül.

Pánikba estem!

Mindenki átesik rajta tudom, de akkor is. :(

2016. márc. 14. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

németet úgy tudod javítani ha német zenéket hallgatsz német felirattal vagy német filmeket nézel természetesen felirattal

matekból emeltre készülsz vagy csak középszinten akarsz szóbelizni?

egyébként a matek csak gyakorlás kérdése, ha gyakorolsz és sok típusfeladatot látsz, akkor ha kapsz egy teljesen új feladatot nem fogsz kétségbe esni (és ezt egy matekfaktos 11.es mondja, már én is kitapasztaltam ezt és anya is matektanár, szóval van tapasztalatom)

a többi az elég szép :)

2016. márc. 14. 19:41
 2/7 A kérdező kommentje:

középre készülök :)

akkor ez csak érettségi előtti állapot :)

anya is mondta, hogy próbáljam memorizálni a feladatok megoldásait :)

szinte minden évben van hasonló feladat (kamatszámítás,geometria,valószínűségszámítás)

de szerencsére van még 1,5 hónapom :)

2016. márc. 14. 19:49
 3/7 anonim válasza:
100%

Én 2012-ben érettségiztem. Akkoriban is röhejesen egyszerű volt a feladatsor (most is), de már akkor is divat volt túlmisztifikálni ezt a vizsgát.

Irodalomból és töriből fogalmaznod és érvelned kell tudni. A szükséges tárgyi tudás elhanyagolható, minden adat benne van a töriatlaszban, magyarhoz meg ugye nincs segítséged, de nem is kell különösebben (csak a helyesírásra figyelj, ahogy látom, a vesszőkkel nem ápolsz ősi barátságot :) ).

Nyelvből egy alap nyelvtan és szókincs szükséges. Nem kell ezt se túlaggódni.

A matekfeladatokat úgy próbáld csinálni, hogy előtted van a függvénytáblázat. Érettségin is használhatod, így pedig nevetve megvan nagyon extrém esetben is a hármas. Tudom, mert én egy félévben majdnem buktam matekból, de érettségin a négyes meglett, zéró tanulással, zéró tudással, egyedül a táblázatot és a számológépet használva.

A bioszról semmi fogalmam nincs, de gondolom, ahhoz azért kell némi tárgyi tudás.

A szóbeli kicsit másabb, de ha nem aggódod túl, az se fog ki rajtad. Ne szó szerint próbáld bemagolni a tételeket, mert az úgy nem fog menni, hanem inkább vázlatpontokat jegyezz meg, aztán azok alapján majd kifejted valahogy a témákat. Nyilván ez az első nagyobb vizsgád, szóval érthető az aggodalmad, de ha egyetemre mész, akkor simán lehet, hogy egy félévre kétszer ennyit kell majd tanulnod. :D

2016. márc. 14. 20:08
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm válaszodat :)

hát igen a vesszők nem a barátaim :)

az irodalomból majd novella vagy két vers összehasonlítását választom , majd jobban azoknak a vázlatpontjait nézem át:)

töriből hát igen az atlaszt tanulmányozni kellene még nekem, de azért a kronológia is segít :)

németből elkezdtem sorozatokat nézni és zenéket hallgatni :)

matekból gyakorlok ,ha nem is mindennap, de hetente 2-szer 3-szor :)

Meg barátnőm is segít aki okosabb ,mint én. És egy honlapon is regisztráltam ami olyan ,mint egy matek tanár :) (matekerettsegi.hu ) :)

2016. márc. 14. 20:53
 5/7 Sidel ***** válasza:

Nem olvastam a többi hozzászólást, de a matek az így tényleg nagyon gyenge. Mondjuk tény, hogy én is ezek között a százalékok között mozogtam (emelten) a gyakorlási idő alatt korábbi érettségiket megoldva, élesben viszont 68%-os lett. A némethez azt javasolnám, hogy néz filmet, ha nem megy máshogy, feliratosan, de igazából jobb, ha anélkül. Vannak egyszerűbb szövegezésű filmek, neten rá tudsz keresni (pl. német filmek nyelvtanuláshoz...). A zene is ott van, de akár német hangoskönyv is lehet. A lényeg, hogy hallgass németet, hogy hozzászokjon a füled. Én valahonnan nyelvvizsgás hörverstehen-t töltöttem le mp3-ban, ráraktam a mobilomra, aztán suliba menet azt hallgattam. Volt, hogy annyira nem is figyeltem rá, de valamelyest segített. Ha még rágyúrnál, javasolom, hogy képzeld magad különböző szituációkba. Pl. utcán megkérdezik hol van a hősök tere... vagy németországban vagy és el kell magyaráznod az orvosnak, mi bajod... ha sok ilyen szituációt próbálgatsz és kigyűjtöd a szavakat, amiket nem tudsz, megkeresed őket szótárban, akkor valamelyest nyugodtabban mehetsz neki az érettséginek. A tételek tanulásával jól állsz. Én azt csak írásbelik után kezdtem el, viszont ha jól emlékszem addigra már megírtam a nagyját.

Mateknál csak a sok gyakorlás segít. Haladj témakörönként. Nézd meg milyen feladatok kerülhetnek elő, milyen képleteket kell alkalmazni. Old meg újra azokat is, amik ilyen rosszul sikerültek. Nézd meg, hogy mi volt bennük a rossz, de ne csak érettségiket oldj. Azok hamar elfogynak és nem árt, ha az igazi előtt még marad egy-kettő, amit megoldhatsz.

Ha a helyesírás nem megy, azt is érdemes gyakorolni. Írj olyan környezetben, a gépen, ahol van helyesírás ellenőrző. Ha sokat írsz ilyen helyre, akármit és figyeled a piros/zöld aláhúzásokat, kijavítod őket, egy idő után berögzülnek a dolgok. Én egy számítógépes játékon keresztül tanultam meg első körben helyesen írni. Azóta regénykéket írok és egyre kevesebbet hibázok.

Sok sikert az érettségihez, remélem tudtam segíteni.

Ami a könyvet illeti: Christopher Paolini - Eragon, belehallgattam hangos könyvbe (meg olvastam magyarul és németül is egy részét), szerintem egészen élvehető és nem hosszúak a fejezetek. (Mondjuk tény, hogy nekem már a felsőfokúm is megvan németből... úgyhogy nem tudom mennyire sok neked az idegen szó benne... azért egy próbát megérhet).

2016. márc. 15. 11:17
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszodat :)

remélem nekem is jobban sikerül a matek élesben :)

átgyakorlom majd elölről az eddigi érettségiket, mert szerintem hasonló feladatok lesznek :)

persze a sulis tankönyvből is nézem majd a példákat :)

németből már elkezdtem zenéket hallgatni :)

filmeket is keresek ,de sehol sem találok :/

a könyvekből még nem próbálkoztam ,de megfogadom a tanácsodat :)

elég jó a szókincsem a tanár szerint. Sok szavat tanulok meg,hogy ezzel is fejlesszem magamat :)

2016. márc. 15. 11:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Matekból a függvènytáblazatból konrètan mindent meg tudsz oldani,mèg ha nem is gyakorlod túl magad. Töriből meg az atlaszok,amibe szinte minden benne van. Egyikre setanultam túl sokat, töriből nagyon szar tanárunk volt,mindenki azt hitte megbukik, . Kidolgoztuk a tèteleket, az elèg volt bőven a kifejtős rèszhez, a többi feladat csak szövegèrtès ,meg atlasz .
2018. febr. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!