Miért mondják azt, hogy divatszakma a pszichológia?
azt mondják itt is sokan, hogy divatszakma, meg hogy a "13-15 éves kis p*csák" mind azt hiszik, hogy az húdejó de csak mert megfizetik.
fura, de rajtam kívül nem is ismerek olyan embert, aki pszichológusnak készül.
14/L
(nem kell lehülyézni, kösz.)
Nekem ez új, hogy a pszichológust jól megfizetik. Illetve lehet, hogy azt a 100-ból 1-et aki talál normális állást megfizetik.
Egyébként már annyira nem divatszakma mint pár éve, de én csomó embert ismerek aki pszichomókusnak tanul.
Mindegy, 14 vagy, ez még szinte biztos hogy változni fog
Hát azért nem fizetik meg nagyon! :D
Nekem anyum tanárnő, ő kb 120ezret keres havonta.
De sulimba a tanárok mindig panaszkodnak, h jajj de kevés a fizetés.
Előző válaszoló : nem a tanárokról van szó :)
Szerintem is divatszakma lett,de tényleg nem fizet jól, ha van eszed, pszichiáternek menj. Ehhez orvosi egyetemre kell menni. Gimnázium után még cirka 10-12 éve rezidens képzéssel, mindennel együtt :)
De megéri, ha tényleg nagyon okos és elszánt vagy.
rosszul írtam, 10-12 év, de szerintem érthető :)
Egyébként szerintem is változni fog még az elképzelésed, hisz még csak 14 vagy.
Szerintem azért, mert jellemzően nagy a túljelentkezés, noha jóval kevesebbet vesznek csak fel.
Például ELTÉ-re, 2010. szeptemberben induló állami támogatásos, nappali képzésre 1344-en, PTE-re ugyanilyen paraméterekkel 528-an jelentkezést számlált a rendszer, DE-re 529-et.
És ez eléggé sok, ha hozzáméred a meghirdetett irányszámokat [azaz, hogy legkevesebb hány emberrel indítják el a képzést és legföljebb hányan férnek bele a keretbe], ami a fenti egyetemeknél a következő:
ELTE 100 < 195
PTE 15 < 95
DE 10 < 70
[források: felvi.hu és a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató]
Másrészt, elhiheted, nálunk az osztályból, 33 főből legalább 6-7-nek megfordult a fejében az utóbbi másfél évben, hogy menő lenne a pszichológia szak. Most vagyunk végzősök, még mindig vannak olyanok, akik azt hiszik, pocsék érettségivel, harmatgyenge magyarral és biológiával, nyelvtudással sikeresek lesznek; bátran nekiugorhatnak, aztán naívan elképzelik, hogy majd kereveten fekvő embereket fognak "meséltetni".
Pedig vért kell izzadni, a ponthatár a csillagos ég.
Harmadrészt, talán azért ilyen "divatos", felkapott, mert nem értjük, mit is jelent valójában, mit takar a "pszichológia" fogalom. Mi csak azt "ismerjük", amit a tévében látunk, és ez sokak számára vonzó: egy irodafélében ücsörögni, kényelmes fotelben, íróasztallal, körös-körül könyvespolcok, a másik fél egy heverőn leledzik és khm... meséli az élettörténetét.
Aki pszichológiát tanul, az tudja, hogy ez nem ilyen habostorta. Az átlagnak meg maradnak a hamis képzetek, az a gondolat, hogy "ó, csak türelmesnek kell lennem és meg kell hallgatnom néhány idiótát".
ó. értem. köszi a válaszokat:)
hát igen, szerintem is még változni fog hogy mi akarok lenni, hát egyelőre itt vagyok és még időm is van vacilálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!