Miért van az, hogy imádom a pszichológiát, de azt gondolom, hogy nem tudnám ezt elkezdeni, mert nem szeretek tanulni?
A legtöbb embert érdekli a pszichológia, hiszen rólunk szól, érint minket. Baromi izgalmas témákat, területeket foglal magába a pszichológia, ettől függetlenül nem biztos, hogy mindenkinek való, akit érdekel, aki "imádja".
Ha nem szeretsz tanulni, érdemes lenne olyan szakmát keresned, ami tetszik is, mert szakácsként nem fogsz dolgozni, ha nem szereted szenvedélyesen a szakmát. Viszont ha nem szeretsz tanulni, egy komolyabb egyetemi képzést nem bírnál úgysem. A pszichológia is ilyen, elég sokat kell tanulni, és konkrétan legalább 5 év, mire egyáltalán bármit kezdhetsz magaddal a munkaerő-piacon, mellette pedig nem fogsz tudni szakácsként dolgozni, mert ez a kettő azért nem annyira egyeztethető össze. Az 5 éves képzés (pontosabban 3+2) után jönnek a szakirányú továbbképzések, módszerspecifikus képzések, közben önismereti terápiára kell járni stb. Úgyhogy elég hosszú és kemény utat jelent ez. Én most fogok végezni az alapképzésen (3 év), de az évfolyam nagy része már most kiábrándult a szakmából, vagy legalábbis nagyon elbizonytalanodott, és nagyon rosszak a kilátásai azzal kapcsolatban, hogyan és miként fog a végére jutni a képzéseknek és elérni a megfelelő végzettséget.
Én imádok tanulni, de komolyan, 12 évig kitűnő voltam, viszont olyan szinten elment a kedvem a tanulástól ezen a szakon, hogy most küzdök, hogy végigcsináljam-e.
Én reálisan fogom neked felvázolni.
Vendéglátó suliba jársz, ami azt jelenti, hogy nem tanulsz emeltet, és a tanáraid sem szigorúak, nem veszitek olyan mélyen és átfogóan az anyagot, mint a gimisek. Szóval az érettségid sem lesz egy sikertörténet az alapesetben. A felvételi ponthatár is sok. Nem "tanulatlan" emberek gyülekező helye.
Ahhoz, hogy Te oda bejuss, otthon rengeteget kéne tanulnod, egy emelt is kéne. Biosz... :)
Máris ott vagyunk, hogy nem a start vonalról indulsz hanem vissza még pár km...
Itt csak szorgalommal nyerhetsz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!