Szerintetek melyik iskolában lenne nagyon esélyem?
70 pontos felvételit írtam, az átlagom 6.-,7.-ben 4,5 felett voltak vagy pontosan annyi,most félévkor egy négyesem, és 7 dicséretesem lett. A Kölcsey-ben a hozott pontjaim 46. Tehát a kölcseibe összesen 116+kérdéses szóbeli pontom van.
Első helyen a Kölcsey van, a másodikon a Károlyi Mihály Spanyol kéttannyelvű gimi.
Melyik a jobb? Melyik az erősebb? Melyikbe vennének fel?
Milyen az osztály közösség? A tesin nagyon sokat elvárnak? Gólyatábor az milyen? Még lehet változtatni,ezért nem tudom,hogy a Kölcsey,vagya Károlyi legyen az első helyen. :(
Erősebb a Károlyi, de nem mondanám biztosra, hogy jobb. A nyelvoktatás kb. mindkettőben egyszintű, a Károlyi főleg spanyolban, a Kölcsey meg főleg franciában erős.
Mindkettőbe jó eséllyel vesznek fel, mert az írásbelid és a jegyeid ezekbe az iskolákba pont megfelelőek. Az ideiglenesben pedig írd majd meg, hol vagy, mert azután bővebb információt lehet majd adni az előző éves statisztikák alapján.
A közösség szerintem a Kölcseyben jobb, vannak osztálykoordinátorok (egy-egy felsőbb éves) ezzel általában az egész osztály jóban van. Az első pár évben ő segíti a beilleszkedést és az esetleges problémák felmerülésében, megoldásában is segít.
Tesin eléggé sokat elvárnak, jó időben kimennek a Városligetbe futni, általában nulladik órában, ami nekem picit katonainak tűnik, de biztos jók a tesitanárok :)
A gólyatábor nagyon jó, élmény oda menni, van osztálycsoport, meg évfolyamcsoport, így mindenki össze tud ismerkedni.
Károlyi bővebb infó:
Számos szabadidős tevékenység közül lehet választani. Szakkörök: Spanyol színjátszás, drámaelemzés, tanulásmódszertan, művészettörténet, régészeti
Vannak szervezett színházlátogatások és kirándulások
Jól felszerelt szaktantermek vannak. Több szabadon hozzáférhető számítógép és 35 ezer kötetes a könyvtár. Két tornaterem van + röplabda-, kosárlabda-, atlétika-pálya + konditerem.
Programok: Spanyolság napja, latin-amerikai nap, Tapas party, Nem középiskolás fokon-nap, egészségnap, diákönkormányzati nap, Békabál (gólyabál)
A színjtszó kör a nemzetközi színjátszó fesztiválokon (spanyol) is részt vesz.
Vannak külföldi tanulmányutak és diákcserék. Az épület akadálymentesített.
Továbbá:
Kölcsey szakkörök: Színjátszó kör, francia színjátszó kör, rajz, vitakultúra, énekkar, zenekar
Sportlehetőségek: atlétika, foci, kosárlabda, röplabda, úszás
Testvériskolák: 2 francia, 1 szlovák
Szaktantermek jól felszereltek + van menza, sportudvar
Károlyi sportlehetőségek: röplabda, strandröplabda, kézilabda, foci, kosárlabda
Van ping-pong asztal, amit bármikor igénybe lehet venni.
Károlyi oktatott nyelvek: angol, német, spanyol, orosz, portugál
Kölcsey oktatott nyelvek: angol, német, francia, olasz, orosz, portugál, latin
Bocsi, hogy több választ írtam, csak mindig kimaradt valami :D
És remélem sikerül segítenem picit a döntésben :)
Összességében: Kölcseyben jobb a francia, gyengébb, de jobb a közösség, viszont kevesebb a program
Károlyiban jobb a spanyol, erősebb, de kevésbé jobb a közösség, viszont több a program :)
A Károlyiban spanyol-angol szakra 2 éve 168., tavaly 164. volt az utolsó bejutott :) Szóval tuti hogy bejutsz!
A Kölcseyben pedig az utolsó bejutottak rangsorszáma:
2 éve:
- angol-francia: 136.
- angol-német: 121.
- angol-olasz: 125.
Tavaly:
- angol-francia: 103.
- angol-német: 88.
- angol-olasz: 106.
Szóval a Kölcseyben is valószínűleg az összes szakra bent leszel :)) kivéve németre, az kétesélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!