Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen a Corvinuson a turizmus...

Milyen a Corvinuson a turizmus vendéglátás szak? Többi kérdésem alul! Fontos!

Figyelt kérdés
Gyerekkori álmom, hogy majd ezen az úton menjek tovább, de ahogy telik az idő, úgy érzem nem tudok meg többet az egyetem ezen szakáról, annak ellenére, hogy mennyit olvasok utána és a nyílt napon is megjelentem. Azok lennének a kérdéseim, hogy mik az érettségi követelmények (tehát miből kell tennem emelt érettségit) és, hogy milyen maga az egyetem. Nagyon nagyon megköszönném, ha valaki segítene ebben

2016. febr. 28. 20:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!:)

Érettségi követelmények fent vannak a felvi.hu oldalon, érdemes emelt nyelvet tenni, nyelvvizsga sem árt, és ugyan én közép matekkal jöttem ide, nem kötelező az emelt, de nagyon sokat fog segíteni, ha nagyon megtolod a matekot akár középre, akár emeltre mész, mert nagyon nehéz lesz anélkül. Amúgy is sok pontért kell küzdened, mert magasak a ponthatárok!:)

Az egyetem szuper, de bármilyen híreszteléssel ellentétben tanulni kell és sokat várnak el majd Tőled. Első évben minden gazdasági szaknak azonos tárgyai vannak, így egy évig sajnos nem lesz turizmusos tárgyad, második félévtől jönnek a szakmai tárgyak (ebben más pl. más egyetemektől ) de szabadon választhatóként már elsőben is választhatsz turizmushoz kötődő tárgyat. Első évet túl kell élni, ha nem vagy matekzseni, mert Matek 1-2, Statisztika, Pénzügy, Mikro- makroökonómia mind kötelező és alapozó tárgyak hogy közgazdász lehess.:)

2016. márc. 5. 17:42
 2/3 anonim ***** válasza:
*második évtől :)
2016. márc. 5. 17:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, matekból jelenleg fakton vagyok, szerencsére jól megy, még szeretem is azzal nem lesz gondom. Nyelvvizsgám eddig egy van C1, de jövőre tervezek még egy B2est is más nyelvből. Én inkább a magas ponthatártól vagyok megijedve...remélem felvesznek jövőre!
2016. ápr. 29. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!