SE-ETK-gyógytornász szak gerincferdüléssel?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni azoktól,akik gyógytornásznak tanulnak az SE-n,hogy a tesi mennyire kemény? Azért érdekel,mert gerincferdülésem van, nem is kicsi.Szóval mennyire akadályozó tényező ez?
Ugye nem az a helyzet, hogy annyira csináltad a gyógytornát, hogy megszeretted?
Gerincferdüléskor a hátizmokat kell megerősíteni, hogy tartsanak.
Mindenkinek ugyanolyan a hátizma, mindenki ugyanúgy tudja azt edzeni.
Csinálj húzodzkodásokat széles fogással, segítséggel ha máshogy nem megy. trx-el is vannak hátizom erősítő gyakorlatok.
A gyógytornás bohóckodástól minimálisat erősödik.
Szia!
Nem bántásból,de már az alkalmasságin sem fognak átengedni. A gyt nem(csak) arról szól,hogy állsz és dirigálsz. Emelni kell(napi 6-700kg!),cipelni,odahajolni a beteghez,járatni,miközben te tartod az x kilóját,tetra-,para-,hemiplégeket ágyban átmozgatni,kiemelni,megjáratni,120kg-os néha aljasul direkt rádtehénkedő beteget felemelni a földről...Ezt még egészséges gerinccel,jó fizikummal is kemény napi 8órában tolni.
Az egyik korábbi hozzászóló okoskodását hagyd figyelmen kívül. A gerincferdülés kezelése és a sima hátizomerősítés két külön téma. Ő valószínűleg lejár kondizni,hall dolgokat és nagyon okosnak érzi magát anatómiából és edzésmódszertanból :D. Gondolom jártál gyt-ra ,így láthatod,hogy miről beszélek.
Szintén a fent említett hozzászólónak üzenem,hogy ha életében járt vona gyt.nál,akkor úgy szétdolgoztatták volna a nagyokos,egészséges testét,hogy remegve jött volna ki a kezelőből. Egy igazi gyt nem csak simogatja a beteget!
A húzószkodásokat felejtsd el,semmik a te esetedben.
A tesi tényleg nulla volt,de semmi köze nincs az
oktatáshoz,egyszerűen mindenütt kötelező.
Olyan nincs,hogy majd rajtad tanulnak ki. Marha okos tanácsokat kaptál eddig.
Válaszd a mérnökit! :D
Egy gyógytornász....
Köszönöm szépen a válaszod, utolsó!
Igen,tudom mi fán terem a gyógytorna, évekig "sima" gyógytornát csináltam a suliban, 1 éve pedig elkezdtem Schrothozni, nekem való hátizom erősítéssel kiegészítve. Szóval szó sincs arról, hogy lustaságom eredménye ez a betegség, ennél ez a dolog sokkal komplexebb, és igenis foglalkozom vele.
Viszont igazad van, egyre inkább én is úgy gondolom,ez a szak nem nekem való.
Nagyon szeretem a biológiát, és szívesen segítenék sorstársakon, ezért merült fel bennem. Milyen mérnöki szakot ajánlanál a biosszal? A tanárságon gondolkodom még.
Valószínű senki véleményét nem tudom megváltoztatni, de azért leírom.
Ha a gyógytorna nem volt sikeres, akkor talán el lehetne gondolkozni mi volt a baj. Azt a Scroth módszert egy orvos se ismeri el, innentől fölösleges róla beszélni, az a kategória, mint a fogyasztó légzés. wikipedian megnézheted.
A gyógytornász válaszról: Attól, hogy egy vascsövön fel tudom húzni magam, már azt hiszi 0 iq-s kondizó vagyok. Aztán azt mondja, hogy a gerincferdülés és a gyenge izmok külön dolgok, és hogy én egy gyógytornát nem is tudnék végigcsinálni, olyan kemény. Most akkor izomerősítés vagy nem???? Aki ennyit logikátlanságot nem lát át, az megérdemli a sorsát.
Ilyen világban élünk, ha fizetsz nekik, ők megmutatják mit tanultak az egyetemen, minden más hülyeség nekik.
Nekem nincs diplomám, csak szeretek olvasni. Voltak kisérletek is az űrben, ha a csont nem megfelelő terhelést kap, ferdén nő.
A földön a gravitáció, és az izom hat a csontokra. Izmot csak egyféleképpen lehet növelni. Ha terheled. Ha valamilyen gyakorlatot 15-nél többször tudsz megcsinálni, akkor az már könnyű és csak zsírégetés. Beteg embernél ez a 15 ismétlés lehet a gyógytorna, de utána váltani kell. Utána mehet a szabályos úszás, de utána az úszók is súlyzóval edzenek vagy pl trx-szel.
Tehát nincs olyan, hogy neked való hátizomerősítés, persze súllyal ne csinálj gugolásokat, de rengeteg féle módszer van, amit a gyógytornászoknak nem tanítanak, mert ahhoz nincs szükség gyógytornászhoz, csak egy rúdra, hogy felhúzd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!