Pszichológia vagy orvosi?
Szia! Nem világos nekem, hogy most akkor végül mit is jelöltél meg?
néhány fontos infó:
- nem lehet mindenhol passzív félévvel indítani pszichológián, mondom másképp: sok helyen nem lehet
- a leírásod alapján felvetődött bennem a kognitív pszichológia, talán ha a kutatás érdekel, akkor ezt tudom javasolni
- én is sokat vaciláltam, míg végül a pszichológián vagyok jelenleg, egyáltalán nem bántam meg, egyértelmű lett számomra, hogy azért "nem megy" se a kémia, se a fizika, mert nem érdekel, nem vagyok elég elhivatott. A biológiával nem álltam egyedül hadilábon, emelteztem, felvettek pszichológiára, teljesen jó.
- van/ volt olyan szaktársam aki egy félév után itthagyta és mégis átment orvosira, emeltezett (újra?) kémiából, felvették, most oda jár, imádja --> lehetséges
- egy év otthon nem a világ vége, ha rendesen készülsz és valóban az orvosit akarod, meg lehet csinálni, járhatsz tanárhoz is amellett hogy tanulsz és egy kicsit dolgozol is évközben
- aszerint válassz amit szeretsz, ami érdekel, amiben motivált vagy, ami vonz, amit szívesen tanulnál hosszú évekig
- felvetődik bennem is a kérdés mi lett volna ha mégis orvosnak megyek, még egy darabig nem is fogom elfelejteni mennyire vágytam oda, de nem baj, a pszichológia sokkal közelebb áll hozzám, sokkal emberibb, "magyarosabb" (= értem amit tanulok :D)
- esetleg menj el egy tanácsadó pszichológushoz, hátha kicsit kitisztítja a képet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!