Hova menjek tovább? Többi lent kérdésem még lent.
Jövőre leszek végzős. Nem tudom mit válasszak, én a gyógytornászon, pszichológuson és a védőnőn gondolkozta. Mindenféle képen az egészségügyben gondolkozom valamilyen szinten és az is fontos hogy emberekkel tudjak dolgozni. Tudnátok mondani pro és kontra érveket a szakok mellett? Ami a legjobban tetszene iskola az a SE és ELTE.
Emelt biológia fakultációra járok ahol az eddigi tanulmányom elég sikeres(5) Ahogy számolgattam a felvi.hu-n olyan 418 pont jött össze (csak besaccoltam de ezek majdnem biztosak tehát a középiskolai eredményeim:irodalom,nyelvtan,töri,angol,biológia=5 matek=3 pluszba nyáron meglesz a nyelvvizsgám (attól sem félek mert egy középszintűt mindenféle képen összehozok) szóval ez +28pont.
Az érettségit is belőttem nagyjából ami ilyen lenne:
Magyar:90%
Töri:80%
Angol:80%
Matek:50%
Biológia:80%(emelt)
és így jön össze a 418 pont. Tudom hogy kár ilyen valótlan értékekkel számolni,mert ezek nem biztosak,de szerintem magamhoz képest elég reálisak.
Viszont ha mégsem lesz elegendő pontom akkor láttam hogy van lehetőség ilyen OKJ-s szakképesítés hozzáadására ami +24 pont. Találtam is egy olyat ami érdekel (csecsemő-és gyermekápoló) és igen tudom hogy pszichológia szakon ezt nem veszik figyelembe de a másik kettőnél igen. Viszont ez a képzés 10 hónap,így lecsúszok arról hogy rögtön gimi után menjek tovább gyógytornásznak/védőnőnek/pszichológusnak és ez azt jelenti hogy egy évet "halasztok", de attól még azok a pontok ugyan úgy érvényesek csak pluszba hozzájön ez? Vagy hogy van ez? Nagyon rossz lenne halasztani?
Kérlek ha bármi észrevételetek van, vagy tippetek az érettségihez (emelt biosz főleg :D ) akkor írjátok le, ahogy azt is hogy ti melyik szakot választottátok/választanátok és miért.Előnyök-hátrányok.
Próbálok én is nagyon tájékozódni az internetem, de örülnék ha segítenétek.
Nagyon szépen köszönöm aki elolvassa és válaszol!
Először mindenképp az egyetemet próbáld meg, ha arról lecsúsznál akkor még ráérsz OKJ-ra jelentkezni.
Amúgy ha tényleg lesz 418 pontod, az az orvosira is elég lenne, nem hiszem hogy a védőnő vagy gyógytornász képzésen ennél több kéne. (Mondjuk orvosihoz kéne a biosz mellé egy fizika vagy kémia érettségi is.)
A pszichológust én kizárnám alapból ha egészségügyben gondolkozol, itthon mindenütt bölcsész karokon folyik ennek a képzése, ami persze nem determinálja alapból, hogy ezek bölcsész végzettséget adnak, de erősen rányomják a "bélyegüket", legalábbis hallomásból így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!