Budapesti Metropolitan Egyetem es Budapesti Gazdasagi Egyetem velemeny?
Ezek gyengécske kamufőiskolák, amelyek most csak az "alkalmazott tudományok egyeteme" cím alapján nevezik magukat egyetemnek.
A legjobb közülük a BGE (BGF), de ezzel nem mondtam sokat. A Metropolitan és a ZSKF egyaránt a magyarországi felsőoktatás legalja.
Gazdasági vonalon a BCE, BME, SZIE ma a legjobb egyetemek, természetesen eltérő profillal. Ezek azok amelyek mindig is egyetemek voltak, doktori iskolákkal, nemzetközi kapcsolatokkal, tudományos teljesítményt felmutató professzori karral rendelkeznek.
Az utolsó szerintem téved, én legalábbis nem ezt tapasztaltam.
A BCE-n van magasan a legjobb közgáz képzés ma Magyarországon, a BME és a SZIE is jó, a BGF viszont erősen másodvonalbeli.
Ha "gyakorlatias" alatt azt értjük, hogy a közgazdasági szakközépiskolákhoz közelítő a színvonal, akkor igaz, hogy gyakorlatias a bgf, de egy igazi egyetem ne legyen ilyen értelemben gyakorlatias. Az pedig, hogy egyetemnek hívja magát doktori iskola (és ezzel a saját oktatói utánpótlásnevelés lehetősége) nélkül, az egyenesen vicc.
szie, zskf a legalja
utána metropolitan és bge, a bge 150+ éves csupán ennyi az előnye, de a metropolitanon sokkal gyakorlatorientáltabbak a tantervek, a gazdmenes logisztika szakirányt is onnan koppintotta a bge
a top meg a bme meg a bce, ott is a bce a jobban elfogadott, de szintén csak a név miatt, bme-gtk-n már modernebb az oktatás
Utolsó: elhiszem, hogy elfogult vagy a suliddal kapcsolatban, de jártam még a BGF-re, el is végeztem és tudom, hogy szar.
A Metropolitanos duális képzéses hallgatókat a process solution, otp vagy deloitte veszi fel, a bge-seket meg valami vízművek, polgármesteri hivatalok, gyárak... akkor miről beszélsz?
A munkáltatók már rájöttek arra, amire te még nem.
Egyébként meg nem tudom, hogy miért "vicckategória" vagy miért rosszabb név egy Budapesti Metropolitan Egyetem mint mondjuk egy Budapesti Corvinus Egyetem?
Külföldön ez elismerés, látszik, hogy tájékozatlan vagy a témában:
Arról nem beszélve, hogy az egész Budapesti Gazdasági Egyetem egy félrefordítás, mivel egy darab közgazdasági képzés se megy rajta, csak üzleti :D Az már más dolog, hogy Magyarországon a marketinget végzett is közgazdász diplomát kap, de Budapesti Üzleti Egyetemként lenne helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!