Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segíítsetek! Hezitálok. Mi a...

Segíítsetek! Hezitálok. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

0adikos vagyok, nyelvi-előkészítős-gimnazista.

Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen 'elit' tagozaton jók az osztályok. Általában így is van. De kivétel mindig akad. És az én osztályom is egy kivétel. Kb egy szakiskolás szintű osztályba járok. Mindenki gyökér, mindenki paraszt, és jelenleg legalább 2 tantárgyból bukik.

Legszívesebben elmennék ebből a suliból. A gond itt csak az, hogy én nem véletlenül jöttem ide. A jövőm megalapozása szempontjából mindenképpen fontos lenne, hogy mindenképpen ebben az iskolában, és mindenképpen ezen a tagozaton (tehát a nyelvi előkészítős gym.)végezzem el a gimnáziumot.

Ekkor jött egy ötlet. (Ami lehet, kicsit erőltetett dolognak hangzik.)

mármOST elkezdem beszerezni a 9edikes tankönyveket, és megtanulom az utolsó honapok és a nyár alatt a 9edikes anyagot. majd augusztusban osztályozóvizsgát teszek az összes tantárgyból. A Jövőre pedig már 10.edikben kezdem az évet.

(és mégegy dolog: Amikor ebbe a suliba jöttem, azt gondoltam, hogy majd az én oztályom is majd olyan lesz mint a most 9edikes[tehát jövőre 10edikes] osztály, ugyanis róluk a tanárok igen elismerően nyilatkoztak... de ugye nem így lett..)

de nemmellesleg van ezzel néhány apró probléma.

1. sokan mondják hogy ez emberfeletti teljesítmény lenne.. (meg van olyan is aki az ellenkezőjét mondja... most akkor meik igaz?)

2. Ha én ezt megcsinálom akkor fizetni kell (elsősorban nyelv-)tanárokat, akik felkészítenek az egészéves anyagból szűk 2 hét alatt. Ez nem kevés pénz. Apropó azokat a tanárokat előbb vhonnan elő kell keríteni.

3.Ha ezt megcsinálom lemaradok a nyárról, és teljesen kimerülök a tanásban. Leginkább a zenetábort sajnálnám, amire nagyon akarnék menni.

4.A kockázat. Ha már egy tantárgyból nem sikerül felkészülnőm rendesen, akkor ba*szhatom az egészet.

5.És nemutolsósorban gond, hogy nem ismerem a 9edikes anyagot. nem tudom, hogy mekkora.nem tudom, hogy képes vagyok-e erre.

Meggondolni magam viszont már kicsit kínos lenne ezek után... asszem... Az a gondolat, hogy még 4és fél évet ezekkel a gyökerekkell kell eltöltenem....

inkább hagyjuk...borzasztó...vagy pedig, búcsút mondhatok a jövőmnek...

Hogy döntsek? Belevágjak? Képes lehetek erre?

Olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik már elvégezték a 0dik, és a 9edik évet is, tehát képben vannak ,hogy ez mit jelent..

2010. márc. 30. 19:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nyári osztály vizsgák (főleg minden tárgyból) szerintem esélytelen jóra, de ez feltétlen nem is baj, hisz a kilencedikes jegyeid sehová nem számítanak, bár elég 'csúnya', ha mindenből 2est szerzel. Nincs más nyelvi előkészítős suli a környéketeken? Nálunk szinte minden gimiben van, pedig nem vagyunk egy nagy város.
2010. márc. 30. 19:24
 2/11 A kérdező kommentje:
nem csak azért választottam ezt a sulit, mert van nyelvi előkészítő
2010. márc. 30. 19:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Kicsit régen végeztem a 9. évet, de hátha tudok segíteni.

1. Kérdés, nincs egy párhuzamos osztály az évfolyamon? Általában azt mindenhol simán megengedik, hogy másik osztályba járj az évfolyamon belül.

Jó, hogy ilyen céltudatos vagy, de a jövőd szempontjából teljesen mindegy melyik gimibe jársz. A lényeg, hogy az egyetemre felvegyenek, de igazából ha nem egy rossz szakközépbe jársz egy közepes és egy nagyon jó gimi között nincs olyan nagy külömbség, mert annyit tanulsz meg amennyit szeretnél. Egyetértek veled, hogy csupa gyökér között nem jó eltölteni négy évet.

Miért nem mész másik suliba? Szerintem az jobb megoldás lenne. Két hét alatt szerintem nem tudnád megtanulni. Ha az egész nyarat rá szánod valószínőleg igen (0 dikban nincs minden tárgy és egy csomóból csak gyakorlás van új anyag nincs ha jól tudom,?)De nem tartom jó ötletnek. Biztos vagy benne, hogy az az osztály tetszene, sok barátod van ott?

A jövőd miatt meg ennyire azért ne aggódj, ezt abszolut komolyan mondom.

Nincs valami tanár a suliban akitől ezt megkérdezhetnéd?

2010. márc. 30. 19:36
 4/11 A kérdező kommentje:

,,1. Kérdés, nincs egy párhuzamos osztály az évfolyamon? Általában azt mindenhol simán megengedik, hogy másik osztályba járj az évfolyamon belül.

Jó, hogy ilyen céltudatos vagy, de a jövőd szempontjából teljesen mindegy melyik gimibe jársz."

,,0 dikban nincs minden tárgy és egy csomóból csak gyakorlás van új anyag nincs ha jól tudom,?"

jól tudod.

,,Nincs valami tanár a suliban akitől ezt megkérdezhetnéd?"

már megkérdeztem. és ha én ebbe belemegyek, vállalom, és meg tudom csinálni, akkor nekem megadják rá a lehetőséget. De nekem előbb el kell dönteni, h télleg vállalom-e. és mégpedig nem tudom eldönteni, mert hezitálok, ezt a kérdést is ezér írtam.

Van párhuzsamos osztály, és meg is engedik az olyat. a baj az, hogy azt amit én ebben a suliban szeretnék tanulni, azt csak ebben a suliban, és csak ezen a tagozaton lehet. máshol nincs ilyen.

2010. márc. 30. 19:45
 5/11 A kérdező kommentje:

(kicsit szétcsúszott, úh itt van mégeccer)

,,1. Kérdés, nincs egy párhuzamos osztály az évfolyamon? Általában azt mindenhol simán megengedik, hogy másik osztályba járj az évfolyamon belül.

Jó, hogy ilyen céltudatos vagy, de a jövőd szempontjából teljesen mindegy melyik gimibe jársz."

Van párhuzsamos osztály, és meg is engedik az olyat. a baj az, hogy azt amit én ebben a suliban szeretnék tanulni, azt csak ebben a suliban, és csak ezen a tagozaton lehet. máshol nincs ilyen.

,,0 dikban nincs minden tárgy és egy csomóból csak gyakorlás van új anyag nincs ha jól tudom,?"

jól tudod.

,,Nincs valami tanár a suliban akitől ezt megkérdezhetnéd?"

már megkérdeztem. és ha én ebbe belemegyek, vállalom, és meg tudom csinálni, akkor nekem megadják rá a lehetőséget. De nekem előbb el kell dönteni, h télleg vállalom-e. és mégpedig nem tudom eldönteni, mert hezitálok, ezt a kérdést is ezér írtam.

2010. márc. 30. 19:47
 6/11 anonim ***** válasza:
hát egész éves mindenből nem osztályozóztam soha, de azt el tudom mondani, hogy idén a 12-es biosz anyagot szűk 1 hónap alatt tanultam meg (tagozaton, tehát emelt szintű anyag) 3-masra, és úgy, hogy a cél az volt, hogy "csak ne bukjak meg". Tehát szerintem nem lehet olyan nehéz. Egyébként megkérdezhetem, hogy melyik ez az iskola?
2010. márc. 30. 20:05
 7/11 A kérdező kommentje:

tök mindegy hogy melyik iskola:D

Annyit elárulok, hogy t-vel kezdődik, és ly-el végződik:D

az egy dolog, h te a biosz anyagot szűk egy hónap alatt tanultad meg.

de nekem az összes tantárgyat be kell magolnom 4 hónap alatt.

12 tantárgy van...

egy tantárgyra szűk 2hét jut

2010. márc. 30. 20:08
 8/11 anonim ***** válasza:
12?
2010. márc. 30. 20:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is kíváncsi vagyon milyen suli ez, mi az amit az egész országban csak egy helyen tanítanak középiskolában?

Biztos nem árulod el?

2010. márc. 30. 21:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Három ilyen specko suli eszembe jutott: a balettképző a cirkusz és a vakok intézete, de egyikre se stimmelnek a betűk.
2010. márc. 31. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!