Ha környezetvédelemmel szeretnék foglalkozni akkor környezetmérnökit, vegyészmérnökit vagy biomérnökit ajánlanátok?
Figyelt kérdés
2016. febr. 11. 11:02
1/5 anonim válasza:
Attól függ, mit jelent nálad a "környezetvédelemmel szeretnék foglalkozni". Ha céget vezetsz, más kell, mintha szemetet szedsz, megint más, ha a pandákat akarod menteni és megint más, ha a fákat. Más, ha újrahasznosítással akarsz foglalkozni és más, ha megújuló energiaforrásokkal. Szóval mi akarsz lenni egész pontosan?
2/5 A kérdező kommentje:
Inkább ilyesmi mint, újrahasznosítás vagy megújuló energiára gondolok.
2016. febr. 11. 13:19
3/5 anonim válasza:
Én a bme-n a vegyészmérnökit szakot ajánlom, innen még elég sokféle irányba el lehet mélyülni, a környezetmérnökinél biztos, hogy többet ér. Biomérnöki is lehet jó, de szerintem a vegyészmérnökivel jobbak a lehetőségek.
4/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy a technológiai oldala érdekel vagy inkább a menedzsment / gazdaságtan / szervezés. A környezetmérnöki a kettő közötti, egy interdiszciplináris szak, amivel millió irányba el lehet vele indulni. Természetesen egy bizonyos területen nem ér annyit, mint egy specializálódott mérnök (pl. vegyész, energetikus, stb.) viszont sokkal holisztikusabb, szélesebb a látóköre, ezért környezetvédelmi projekteknél vezetési, szervezési feladatok ellátására pl. rögtön sokkal jobb. Emellett MSc-nél már specializálódhatsz valamire, ami tényleg érdekel a környezetvédelmen belül, alapszaknak szerintem teljesen korrekt. Aki proaktív és tényleg érdekli az remekül el tud vele helyezkedni ott, ahol akar. Ha kérdésed van, keress privátban bátran.
5/5 anonim válasza:
Ha a megújuló energiák érdekelnek, energetikusnak menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!