Hányadik osztályban tanítják Magyarországon a statisztikát?
Külföldön élek (Erdély), de szeretnék Magyarországon is érettségizni matekből. Az anyagok között viszont eltérés van, és ezért a statiszikát magyarországi tankönyvből kell megtanuljam. Hányadikos könyvet próbáljak meg szerezni?
Köszönöm előre is!
A 9. osztályos Sokszínű matematika (Mozaik kiadó) tartalmaz statisztikát, mindössze 10 oldal a fejezet.
Szerintem nem éri meg ezért beszerezni egy könyvet.
Nagyjából ezeket kell tudni érettségire:
átlag számítás, módusz, medián, szórás, oszlop és kördiagram rajzolás és ezekből az adatok kiolvasása.
Itt pedig össze van gyűjtve pár statisztikával kapcsolatos érettségi feladat.
De van statisztika a magyarországi matekérettségiben. Nézz meg 1-2 feladatsort a korábbiakból. Illetve én is most készülök érettségire, így tudom.
Ha jól emlékszem 9. osztályban tanultam statisztikát. Egyébként ha megnézed a sulinet.hu tudatbázisán, akkor meg fogod találni, hogy hányadikas anyag.
A 2. vagyok
A mértani közepet és a terjedelmet kihagytam, ezek még gyakran előfordulnak érettségiben, de más már tényleg nem jut eszembe.
Köszönöm szépen a válaszokat.
#1: Emelt szintűre megyek, hogy egyetemen pluszpontnak számítson (ironikus módon, bár a román érettségi nehezebb, csak középszintűnek fogadják el az anyaországban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!