A felsőoktatási intézményekben hogyan kell létrehozni tárgyakat?
Mi a procedúrája annak, hogy egy hallgató egy felsőoktatási intézményben egy – elsődlegesen C-típusú – tárgy létrehozását és felvehetőségét elérje? Ugyanis rendszeresen előforduló probléma, hogy egy-egy oktatott szakon a szakma új, fontos ismerteit – jellemzően informatikai jellegűeket – nem oktatják. Szaktanár lenne hozzá, azonban tantárgy nincs.
Gondoltam kezdeményeznék egy-egy C-típusú tárgy létrehozatalát, hogy tantárgyi keretek között is lehessen tanulni új, fontos ismereteket. (A C-típusú tárgyakat úgy hallottam könnyű is lenne kivonni a forgalomból, ha már nem lenne igény rá a felsőoktatási intézményben.)
C-típusú tárgy = szabadon választható tárgy
Szóval beszélni kell tanszékvezetővel. Egyéb procedúra?
Már ne haragudj, de mi az, hogy egyéb procedúra...?
Hallgató vagy, nem? A tantárgyat nem te hozod létre, max. kéred, hogy legyen.
Nem tárgyat kell létrehozni, fordítva ültünk fel a lóra.
Keresni kell egy oktatót aki ért a kérdéses területhez és felkérni, hogy hirdessen ilyen kurzust.
Ha habilitált doktorról van szó, aki rendelkezik a venia legendi-vel, a szabad kurzushirdetési joggal, akkor ezt saját hatáskörében megteheti, ha nem habilitált személy akkor is kezdeményezheti és engedélyt kaphat rá.
" Már ne haragudj, de mi az, hogy egyéb procedúra...? "
Nem jártál még iskolába? Nem hallgatsz híreket? Az iskola túlbürokratizált. Manapság már a krétavásárláshoz is sokoldalas nyomtatványt kell írni.
Nem jártam iskolába? Nem hallgatok híreket? Jó kérdés!
1976 óta iskolában vagyok folyamatosan, 1989 óta a felsőoktatásban. Szereztem két diplomát, PhD-t. Egyetemen tanítok, vezettem tanszéket, 6 évig voltam tagja és elnöke tanulmányi bizottságnak, több szak akkreditációját és napi adminisztrációját intéztem ill. intézem, jelenleg intézetigazgató-helyettesi beosztásban. Némi rálátásom talán van arra, hogy az egyetemen hogyan működnek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!