Jogász szeretnék lenni, melyik iskolát válasszam (Pécs vagy Budapest)?
Figyelt kérdés
A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi kara, vagy az ELTE jobb? Ha nem államira kerülök be, hanem fizetősre, akkor ösztöndíjakra pályázhatok, hogy esetleg valamenni támogatást kapjak? Vagy erre nincs lehetőség?2016. febr. 5. 16:13
1/3 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Én vagyok az ELTE-s hallgató. :) Szerintem mindkét sulival jól jársz. Anyagilag szerintem Pécs érné meg jobban, mert Bp-n több a tandíj is, ráadásul a város is drágább, mint Pécs.
Mindkettő hely színvonalas.
(Próbálok nem elfogultan az ELTE-ről beszélni:D)
A felvin olvastam ilyen vidéki jogászösztöndíjakról, ilyen nálunk nincs. De ezen kívül még más lehetőségek is vannak, pl költségcsökkentés.
Szóval válassz várost, mérlegeld az anyagi helyzeted. Az ELTE-nek még mindig nagy a neve, de amiket itt látok néha, az elég elkeserítő, ettől függetlenül szeretek idejárni. Remélem jól döntesz.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! További tapasztalatokat szívesen fogadok:)
2016. febr. 6. 12:17
3/3 QUOVADIS1111 válasza:
Amelyikhez közelebb laksz azt válaszd. Nem az számít hol végzel, hanem hogy milyen jó vagy. Csak rajtad múlik mennyire leszel jó jogász. Minden egyetem indít ösztöndíjprogramokat, általában szociális helyzet és tanulmányi előmenetel alapján. A honlapokon, HÖK oldalukon lehet információkat találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!