Párhuzamos képzés egyetemen?
Sziasztok!
Most szeptemberben kezdtem az egyetemet, egy 6 féléves szakon, állami finanszírozáson. 2016 szeptemberében szeretnék kezdeni mellette még egy szakot, ami szintén 6 féléves, és a pontom is valószínűleg meg lenne oda. Akkor ha jól tudom, mindkettőt végezhetem államin, hiszen 12 félévet támogat az állam? Csak mert az Oktatási Hivatal hetek óta nem válaszol, de ha jól tudom 12 félévet támogat az állam, tehát ha csúszás nélkül végzem el mind a két szakot, akkor állami finanszírozású lesz végig, ugye?
Igen, ez így van. Kivéve akkor, ha bármelyik szakon is előfordul az, hogy nem tudsz egy év alatt 36 kreditet teljesíteni. Mert akkor automatikusan átdobnak fizetősre.
Egyébként nagyon nézz utána, mert szinte biztos, hogy nem fogod tudni mindkét képzést teljesen időben elvégezni. Persze függ attól, hogy milyen szakokról van szó, de ha mindkettőt nappalin végzed, akkor sok esetben nem fogod tudni összeegyeztetni mindkét órarendedet, mindkét szakos vizsgáidat. Nálunk is tanulnak sokan egyszerre két szakon, de az egyiken mindenképp csúsznak, mert nem lehet mindegyik félévben 60 körüli kreditmennyiséget teljesíteni.
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ :)
Igazságügyi igazgatási és politológia szakról van szó. Már most az első félévemben van olyan tárgyam, amit el fognak fogadni a másikon. Órákra nyilván óraütközés miatt nem mindig fogok tudni bejárni, de ezt majd megpróbálom a tanárokkal egyeztetni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!