Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek? Ti mit választaná...

Szerintetek? Ti mit választanátok?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy szociálpedagógiára vagy pszichológiára menjek...mindkettő érdekel, de nem sokat tudok egyikről sem, hogy melyik éri meg jobban, vagy hasonlók. Tudom, hogy nem ezekből a szakmákból fogok meggazdagodni, de humán beállítottságú vagyok, és ez érdekel, szóval e kettő között vacillálok :/ Mindkettőt Pesten a Pázmányon néztem, de Szeged is számításba jött :) Ha bárkinek bármi tapasztalata/véleménye van, azt szívesen fogadom :)

2016. jan. 27. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Lehet, hogy a pszichológia divatszak (mert az), de sokkal több lehetőséged van vele, mint a szocpeddel. Én a helyedben azt írnám be elsőnek, sokkal hasznosabbnak tartom a szocpednél.

(És ha várost is kell mondani, Szeged nagyon jó hely, de gondolkodj el Pécsen is. :) )

Sok siket!

2016. jan. 27. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológiával valóban több a lehetőséged, de vedd számításba, hogy minimum 5 év, mire a szakmában valóban dolgozni tudsz. Csak a mesterképzés elvégzésével kapsz pszichológus végzettséget, és a legtöbb területen ezután még további tanulmányok következnek, szakirányú továbbképzések, módszerspecifikus képzések, önismereti terápiára járás stb. Elég hosszú út, nem is olcsó, de ha érdekel és hivatás-szinten tudnád űzni, akkor jó választás lehet. Angolul nagyon jól kell tudni hozzá.

Az még segíthet egy kicsit a döntésben, hogy jó-e neked a pszichológia, ha megnézed a mesterképzéses szakirányokat (elég sok fajta van), ezekből tudsz válogatni az alapképzés végén, ezekre lehet elsősorban szakosodni. Hátha valamelyik nagyon felkelti az érdeklődésedet :)

Budapesten én a Károlit vagy az ELTE-t ajánlom, semmiképp sem a Pázmányt.

2016. jan. 28. 11:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindkettőtöknek :)

A Pázmány tényleg ennyire rossz? :O

2016. jan. 30. 16:42
 4/5 anonim válasza:
Szerintem a Pázmány is nagyon jó! voltam károlis, pázmányos, meg eltés nyílt napon és nekem az ELTE kivételével mindegyik nagyon tetszett. nyilván mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is, illetve személyfüggő, hogy kinek mi tetszik. eddig vegyes véleményeket hallottam mindegyikről kivéve a pázmányról :) Szerintem is inkább a pszichológiát válaszd, de kösd fel a gatyád mert magasak lesznek a pontok, én idén másodszorra futok neki
2016. jan. 30. 23:05
 5/5 A kérdező kommentje:

A nyílt napra sajnos nem tudtam elmenni, de az Educatio kiállításon beszéltem Pázmányosokkal, és szimpatikusak voltak :) Az ELTE-n sokan mondják, hogy szinte robotként kezelik az embert, és nagyon nagy a követelmény (nyilván máshol is, de azt mondják, a Pázmányon sokkal segítőkészebbek). Persze mindegyik egyetemről olvastam/hallottam jót is rosszat is, de mivel még egyikre se járok, így nem igazán tudom, hogy kinek/minek higgyek :D

Utolsó: szurkolok, hogy idén sikerüljön :)

2016. jan. 31. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!