Szerintetek? Ti mit választanátok?
Lehet, hogy a pszichológia divatszak (mert az), de sokkal több lehetőséged van vele, mint a szocpeddel. Én a helyedben azt írnám be elsőnek, sokkal hasznosabbnak tartom a szocpednél.
(És ha várost is kell mondani, Szeged nagyon jó hely, de gondolkodj el Pécsen is. :) )
Sok siket!
Pszichológiával valóban több a lehetőséged, de vedd számításba, hogy minimum 5 év, mire a szakmában valóban dolgozni tudsz. Csak a mesterképzés elvégzésével kapsz pszichológus végzettséget, és a legtöbb területen ezután még további tanulmányok következnek, szakirányú továbbképzések, módszerspecifikus képzések, önismereti terápiára járás stb. Elég hosszú út, nem is olcsó, de ha érdekel és hivatás-szinten tudnád űzni, akkor jó választás lehet. Angolul nagyon jól kell tudni hozzá.
Az még segíthet egy kicsit a döntésben, hogy jó-e neked a pszichológia, ha megnézed a mesterképzéses szakirányokat (elég sok fajta van), ezekből tudsz válogatni az alapképzés végén, ezekre lehet elsősorban szakosodni. Hátha valamelyik nagyon felkelti az érdeklődésedet :)
Budapesten én a Károlit vagy az ELTE-t ajánlom, semmiképp sem a Pázmányt.
Köszönöm a választ mindkettőtöknek :)
A Pázmány tényleg ennyire rossz? :O
A nyílt napra sajnos nem tudtam elmenni, de az Educatio kiállításon beszéltem Pázmányosokkal, és szimpatikusak voltak :) Az ELTE-n sokan mondják, hogy szinte robotként kezelik az embert, és nagyon nagy a követelmény (nyilván máshol is, de azt mondják, a Pázmányon sokkal segítőkészebbek). Persze mindegyik egyetemről olvastam/hallottam jót is rosszat is, de mivel még egyikre se járok, így nem igazán tudom, hogy kinek/minek higgyek :D
Utolsó: szurkolok, hogy idén sikerüljön :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!