SOS, Segítség! Kettes matek érettségi, Gazdasági szakirány, többi lent?!
Story:
2015-ben leérettségiztem, majd dolgozni álltam, és most megjött a kedvem a felsőfokú tanulmányaimhoz.
Gazdálkodás Menedzsment, Kereskedelem Marketing, Turizmus Vendéglátás, Pénzügy-Számvitel -> Ezekre a karokra megvan a 336 pontom (felvi szerint), de mivel a Matekom gyalázatosan sz.r lett félek bevállalni őket. (Igazából szartam az egészre gimnáziumban is, és érettségire készüléskor is)
Holott, fórumokon, ISMERŐSÖKTŐL(!) és itt azt olvasgatom, hogy kettes-hármas matekkal nekivágtak az ilyen fajta szakirányoknak, és megy nekik.(Persze nem simán, sok energia belefektetésével, jegyeik sem a legjobbak)
Első kérdésem: Lehetőleg TAPASZTALAT alapján egy gimnáziumban gyenge matekos (önmaga, vagy egy ismerős) hogy bírta az ilyesmi szakirányt? Meg lehet csinálni, vagy csak pénzkidobás?
Második kérdésem: Felsőoktatási Szakképzés. Erről is hallottam dolgokat, megéérné-e esetleg ezt választani alapképzés előtt, hogy felkészítsen? Erről valami tapasztalat ezekből a szakirányokból?
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ, hiszen sűrgős, és a jövőmet döntené el!
Ha lehet törekedjetek minnél bővebben! :)
UI: Nem vetem meg (mostmár.. :) ) a szorgos munkát, és a külön tanárt sem. Tudom, hogy nagyon sokat számít.
Nekem volt több ilyen osztálytársam, kereskedelem-marketingre mentek főleg, illetve egy FSZ-re a BGF-re, egy leányzó, aki a kettes infó érettségiért csalt, plusz matekon is szóbelivel ment át, gazdaság informatikára ment. Nem tudom, hogy hogyan megy nekik, de 2013 óta nem hagyták ott a kettes érettségi ellenére sem, úgyhogy szerintem valahogyan csak végzik.
Szerintem ha keményen dolgozol meglehet :)
Ja, és az FSZ-esnek úgy lett kettes, hogy súgott neki egy az egyik srác matekon (egy teremben írtuk).
Úgyhogy nem tartom reménytelennek, főleg, hogy ha keményen elhatározod. Szeptemberig még be is hozhatod a matekot tanárral, meg az agyad is rááll a tanulásra.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!