Mit kezdjek érettségi után?
Figyelt kérdés
Vázolom a helyzetet: nem csinálok emeltszintű érettségit semmiből szóval valószínáűleg nem lesz pontom hogy egyetemre menjek , kifizetni meg nem tudom... Esetleg valami nagyon alacsony pontszámúra tudnék bejutni.
Szeretnék sokat utazni, nyelveket tanulni (angolból és franciából érettségizek)... hova menjek tovább, mit csináljak? :( Nagyon kétségbe vagyok esve, semmi ötletem és itt a határidő nagyon hamar.
2016. jan. 27. 18:27
1/2 anonim válasza:
Ha ennyire nem tudod, hogy mi áll közel hozzád, ajánlom ezt a pályaorientációs tesztet ( [link] néhány ismerősöm már kitöltötte, és az jött ki amik tényleg akartak lenni. A teszt 3 külön részből áll, az első kettő pszichológus által is tesztelt és valóban nagyon erős iránymutatás. Tehát az első két részét töltsd ki a tesztnek (persze nem kötelező érvényű). Mert idegen nyelvi érdeklődés, egészen az agrártudományoktól kezdve a gazdaságtudományok egyes részein át a pedagógia szektoraiban is hasznosítható. Egyébként emelt érettségik nélkül is lehet felvételizni, kivéve, ha bölcsész akarsz lenni, állatorvos, általonos orvos, stb stb. Azt mondom gazdálkodj a lehetőségekből ha már leadtad a jelentkezést, ha még nem akkor esetleg, angol-töri-matek vagy egyéb más természettudományos ág, hasznosítható a jelentkezéstől, szaktól függően, szűk 3 hónap alatt is fel lehet készülni egy emelt szintű érettségire. A Diákhitel 2, pedig a tandíj fizetésére van(ha az állami határok túl magasak lennének), és ha nem 400.000 / félév feletti képzésre mész, akkor vissza lehet fizetni még egészen hamar, ilyen havi 15-20K-val ami fizetés mellett nem olyan nehéz. A diákhitel 2-t sokan fölvették, a diákhitel 2 kalkulátorral kitudod számolni, hogy mennyit kell majd visszafizetned (infláció is csak kis mértékben befolyásolja, de pesszimista számítási lehetőség is van, mint opció. Szerintem többet ér az ha valaki érettségi után felsőoktatásban tanul (ha erre van lehetősége) mint, hogy ilyen nemsokat érő okj-kat elvégezne, csak azért hogy legyen valami. Sok sikert! (:
2/2 anonim válasza:
Csak sajnos nehéz úgy belemenni valamibe hogy Diákhitel meg minden..és "kitudja" mi lesz később. :) Egyébként ha önköltségesen mennél egyetemre, szinte csomó helyre 280-290 a ponthatár..szóval úgy már nem gáz. Vagy menj informatika vagy műszaki szakra államin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!